Продукти:
  • яйце велике 1 штука;
  • пшеничне борошно (120-150 г);
  • молоко, що згущує|згущає|, 100 мл;
  • сода харчова (1/3 чайної ложки) – 0,25 гр;

Для фритюру: олія 200 мл.

Яйце збийте віночком до однорідності.

Додайте молоко, що згущує|згущає|, і знову добре перемішайте.

Борошно просійте із содою і всипте в тісто. Спочатку ложкою, а потім замісіть руками м'яке еластичне тісто. Врахуйте, що кількість борошна в рецепті є приблизною. Спочатку я всипала 100 г борошна і в міру вимішування потроху додавала ще. Залежно від густоти згущеного молока та розміру яйця борошна може знадобитися більше або менше.

На присипаному борошном столі з тіста скачайте ковбаску і наріжте на однакові шматочки вагою близько 20 г кожен. Скачайте з кожного шматочка невеликі рівні кульки. Надлишки борошна струсіть, щоб вона не підгоріла.

У сотейнику на середньому вогні розігрійте олію. Невеликими порціями викладайте кульки зі згущеного молока і смажте до появи рум'яної скоринки. Врахуйте, що під час смаження кульки збільшуються у розмірі в 2-3 рази. Кульки стають рум'яними дуже швидко, тому не відходьте від плити.

Готові кульки шумівкою перекладіть на блюдо на серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Читайте також:

Чарівна закуска: рецепт маринованого оселедця, який робиться з гірчицею

Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню

Цю закуску розмітають за лічені хвилини: рецепт картопляних паличок із сиром

Дайте мені відразу дві добавки: рецепт єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари"