- яйце велике 1 штука;
- пшеничне борошно (120-150 г);
- молоко, що згущує|згущає|, 100 мл;
- сода харчова (1/3 чайної ложки) – 0,25 гр;
Для фритюру: олія 200 мл.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯйце збийте віночком до однорідності.
Додайте молоко, що згущує|згущає|, і знову добре перемішайте.
Борошно просійте із содою і всипте в тісто. Спочатку ложкою, а потім замісіть руками м'яке еластичне тісто. Врахуйте, що кількість борошна в рецепті є приблизною. Спочатку я всипала 100 г борошна і в міру вимішування потроху додавала ще. Залежно від густоти згущеного молока та розміру яйця борошна може знадобитися більше або менше.
На присипаному борошном столі з тіста скачайте ковбаску і наріжте на однакові шматочки вагою близько 20 г кожен. Скачайте з кожного шматочка невеликі рівні кульки. Надлишки борошна струсіть, щоб вона не підгоріла.
У сотейнику на середньому вогні розігрійте олію. Невеликими порціями викладайте кульки зі згущеного молока і смажте до появи рум'яної скоринки. Врахуйте, що під час смаження кульки збільшуються у розмірі в 2-3 рази. Кульки стають рум'яними дуже швидко, тому не відходьте від плити.
Готові кульки шумівкою перекладіть на блюдо на серветку, щоб увібрався зайвий жир.
Читайте також:
Чарівна закуска: рецепт маринованого оселедця, який робиться з гірчицею
Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню
Цю закуску розмітають за лічені хвилини: рецепт картопляних паличок із сиром
Дайте мені відразу дві добавки: рецепт єврейської закуски з оселедцем "Квіточки тітки Сари"