Курячі зрази з кисломолочним сиром та шпинатом – це простий та смачний рецепт, який вам обов'язково сподобається. Фарш із курячого м'яса та начинка з кисломолочного сиру зі шпинатом створюють неймовірний смаковий букет, який точно не залишить вас байдужим.

Детальніше про приготування страви за рецептом курячих зраз з кисломолочним сиром та шпинатом читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом курячих зраз з кисломолочним сиром та шпинатом нам знадобиться:

- 700 г курячого фаршу
- 200 г кисломолочного сиру
- 200 г свіжого шпинату
- 1 яйце
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 булка хліба
- 2 столові ложки вершкового масла
- Рослинна олія для смаження
- Сіль, перець до смаку
- Борошно для обвалу

Спосіб приготування страви за рецептом курячих зраз із кисломолочним сиром і шпинатом:

1. Шпинат для курячих зраз з кисломолочним сиром і шпинатом переберіть, вимийте та обсушіть. Зріжте стебла, а листя тонко наріжте.

2. У сковороду викладіть вершкове масло та шпинат. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 3 хвилин перемішуючи. Зніміть з вогню та остудіть шпинат.

3. Булку для курячих зраз з кисломолочним сиром і шпинатом поламайте на шматочки й залийте холодною водою на 5 хвилин. Потім добре відіжміть її.

4. Курячий фарш для курячих зраз з кисломолочним сиром і шпинатом викладіть у миску і вбийте в нього яйце.

5. Цибулю для курячих зраз з кисломолочним сиром і шпинатом почистіть, наріжте шматочками. Булку відіжміть і відправте в чашу блендера. Додайте до булки нарізану цибулю.

6. Використовуючи блендер, пробийте цибулю з булкою до однорідної маси, потім додайте отриману суміш фаршу з яйцем. Все перемішайте.

7. Посоліть і поперчіть фарш для курячих зраз з кисломолочним сиром і шпинатом до смаку. Відбийте його до щільного стану: підніміть фарш над мискою та киньте його назад. Зробіть так 10-12 разів.

8. Розділіть фарш для курячих зраз із кисломолочним сиром та шпинатом на однакові частини (наприклад, ви можете розділити його на 5 частин).

9. У миску викладіть кисломолочний сир, додайте шпинат, що охолонув. Посоліть і поперчіть до смаку, потім перемішайте.

10. Вологими руками візьміть одну частину фаршу для курячих зраз із кисломолочним сиром і шпинатом, зробіть коржик і викладіть на нього одну частину сирної начинки. З'єднайте краї, добре надаючи фаршу із начинкою форму вареників. Таким же способом сформуйте заготовки з фаршу, що залишився, і начинки.

11. Викладіть курячі зрази з кисломолочним сиром і шпинатом у муку й обваляйте з усіх боків, формуючи зрази.

12. У сковороду налийте олію та розігрійте на середньому вогні. Викладіть курячі зрази з кисломолочним сиром та шпинатом.

13. Трохи зменште вогонь і обсмажуйте курячі зрази з кисломолочним сиром і шпинатом по 7 хвилин з кожного боку, накривши кришкою сковороду. Потім зніміть кришку та обсмажуйте курячі зрази з кисломолочним сиром і шпинатом до рум'яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.

14. Курячі зрази з кисломолочним сиром та шпинатом готові! Подавайте їх з улюбленим гарніром та насолоджуйтесь вишуканим смаком даної страви. Смачного!

Читайте також:

Від м'ясних ви відмовитеся: рецепт ніжних кабачкових котлет із болгарським перцем

Ви закохаєтеся в цей рецепт: швидкі малосольні помідори в гірчиці "Чотириденки"

Захочеться з'їсти три порції: рецепт незвичайної окрошки з крабовими паличками