З кабачків можна приготувати смачні вегетаріанські котлети для ситного обіду або вечері.

Продукти (на 8 порцій)
Кабачок молодий - 210 г
Перець болгарський червоний – 180 г
Часник - 10 г (2 зубчики)
Зелень свіжа (кріп та петрушка) - 3-5 гілочок
Яйце - 1 шт.
Майонез - 60 г (2,5 ст. ложки)
Борошно – 100 г (3-3,5 ст. ложки з гіркою)
Олія - ​​30-45 мл (2-3 ст. ложки)
Сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком)

Кабачок потрібно натерти на дрібній тертці та віджати від соку.

Болгарський перець очистити від насіння, порізати дрібними кубиками.
У петрушки та кропу обрізати стебла, листочки подрібнити.

Зубчики часнику очистити, пропустити через прес.

Вбити яйце, додати майонез та сіль. Всипати борошно.

Все добре перемішати. Маса виходить густою консистенцією.

У сковороді розігріти олію та столовою ложкою викласти туди овочеву масу, надаючи їй форму котлет.

Смажити на середньому вогні до рум'яності, 3-5 хвилин під кришкою.

Потім перевернути і смажити під кришкою ще 3 хвилини до готовності.