Для тесту:
Сметана (у нас 20%) – 200 г
Яйця – 4 шт.
Майонез - 30 г
Борошно - 160 г (1 склянка ємністю 250 мл)
Сода - 1/2 ч. ложки
Оцет 9% (або лимонний сік (для гасіння соди)) – 1/2 ч. ложки
Соль - 1/4 ч. ложки
Олія рослинна (або вершкове) - для змащування форми

Тісто для заливного пирога з куркою та картоплею готується максимально просто. Так, яйця з'єднуємо зі сметаною та майонезом. Перемішуємо. Соду гасимо оцтом і вливаємо в яєчну суміш. Всипаємо борошно. Перемішуємо.

Для начинки:
Куряче філе - 300 г
Картопля (у нас молода) - 190 г
Цибуля зелена - 30 г (за бажанням)
Сіль - 1 щіпка
Перець чорний мелений - 1 щіпка

Філе дрібно нарізаємо (або пропускаємо через м'ясорубку).

Зелену цибулю дрібно нарізаємо (сухі кінчики, якщо є, викидаємо).
Картоплю очищаємо від шкірки і занурюємо у холодну воду.

Половину негустого тіста виливаємо у форму діаметром 18 см.

Солим и перчим.

На тісто у формі розподіляємо рівномірним шаром половину курячого філе.

Картоплю натираємо на великій тертці.

Зверху рівномірним шаром викладаємо половину картоплі.

Солим и перчим.

Помірно посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею.

На цибулю викладаємо рівномірним шаром картопля, що залишилася.

Розкладаємо філе, що залишилося. Солимо і перчимо.