Для тесту: | ||
Сметана (у нас 20%) – 200 г | ||
Яйця – 4 шт. | ||
Майонез - 30 г | ||
Борошно - 160 г (1 склянка ємністю 250 мл) | ||
Сода - 1/2 ч. ложки | ||
Оцет 9% (або лимонний сік (для гасіння соди)) – 1/2 ч. ложки | ||
Соль - 1/4 ч. ложки | ||
Олія рослинна (або вершкове) - для змащування форми |
Тісто для заливного пирога з куркою та картоплею готується максимально просто. Так, яйця з'єднуємо зі сметаною та майонезом. Перемішуємо. Соду гасимо оцтом і вливаємо в яєчну суміш. Всипаємо борошно. Перемішуємо.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля начинки: | ||
Куряче філе - 300 г | ||
Картопля (у нас молода) - 190 г | ||
Цибуля зелена - 30 г (за бажанням) | ||
Сіль - 1 щіпка | ||
Перець чорний мелений - 1 щіпка |
Філе дрібно нарізаємо (або пропускаємо через м'ясорубку).
Зелену цибулю дрібно нарізаємо (сухі кінчики, якщо є, викидаємо).
Картоплю очищаємо від шкірки і занурюємо у холодну воду.
Половину негустого тіста виливаємо у форму діаметром 18 см.
Солим и перчим.
На тісто у формі розподіляємо рівномірним шаром половину курячого філе.
Картоплю натираємо на великій тертці.
Солим и перчим.
Помірно посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею.
На цибулю викладаємо рівномірним шаром картопля, що залишилася.
Розкладаємо філе, що залишилося. Солимо і перчимо.
Заливаємо тестом, що залишився. Випікаємо при 180 градусах 45 хвилин - до сухого сірника.
Читайте також:
Ви здивуєтеся, але в цю закуску закохуються: рецепт смаженого ковбасного сиру з яйцем
Виходить гостренький і чудовий: рецепт салату з крабових паличок і помідорів.
Просто неземна насолода: рецепт закусочного торта з картопляного пюре з рибою