Як правило, для посиденьок з друзями за келихом пива на стіл найчастіше ставлять сухарики, чіпси, сир чи сушені морепродукти. І справді, українська алкогольна традиція давно сформувала перелік продуктів, що подаються до пива. Як виявилося, якщо їх грамотно скомпонувати, то дружні "посидіти" можна перетворити на справжнє "свято живота".
Так, ситний "пивний салат" стане чудовою закускою до пива. При цьому його можна приготувати максимально просто і швидко. Більше того, поєднання звичних продуктів у цьому салаті розкриває абсолютно новий смак.

Для того, щоб приготувати салат, що підходить як закуска до пива, потрібні такі продукти:

  • ковбаса копчена – 100 г;
  • огірки мариновані – 2 шт.;
  • квасоля консервована (біла) – 100 г;
  • морква – 1 шт.;
  • листя салату – 2 шт.;
  • петрушка свіжа – 2 гілочки;
  • сухарики житні – 20 г;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сіль за смаком.

Відварену моркву остудити, очищати від шкірки, а потім нарізати у формі кубиків. Моркву переправляємо у миску.

Маринований огірочок подрібнюємо тонкими смужками. Додаємо огірки до моркви.

Аналогічним чином, тобто. смужками, нарізаємо та копчену ковбасу.

У миску до подрібнених інгредієнтів додаємо порвані на дрібні шматочки листя салату та порізану зелень свіжої петрушки.

Наступний інгредієнт для салату – консервована біла квасоля. Її можна трохи промити під холодною водою, а потім відкинути на сито, щоб стекла зайва рідина.

Заправляємо салат із квасолею майонезом і перемішуємо. При необхідності приправляємо сіллю.

Щоб гарно оформити "пивний" салат, викладаємо його на тарілку, використовуючи кулінарне кільце, а верх салату посипаємо житніми сухариками.

Можна приготувати сухарики самостійно, підсушивши кубики житнього хліба в духовці.

Читайте також:

Чарівна насолода: рецепт картоплі спіральками, запеченої з ковбасою

Дуже швидко та апетитно: рецепт рибного пирога на кефірі, що робиться на сковорідці

Це просто чудово: рецепт намазки на хліб з крабових паличок, сиру та яєць