Незважаючи на те, що у кожної господині свій рецепт приготування закуски форшмак, але незмінними інгредієнтами для його приготування залишаються оселедці, цибуля, яйце і зелене яблуко. А до цього набору можуть додавати морквину, плавлений сирок і навіть майонез.

Продукти, необхідні для приготування єврейської страви з оселедця, батону, яєць та яблук:

  • оселедець (філе) 400 гр.;
  • яйця 4 штуки;
  • яблука (кисле) 50 гр.;
  • цибуля ріпчаста 40 гр.;
  • батон (білий) 70 гр.;
  • вершкове масло|мастило| 50 гр.;
  • лимонний сік 10мл;
  • зелень (для оздоблення) 10 гр.

Насамперед варто підготувати всі інгредієнти:

  • яйця відварити;
  • почистити цибулю;
  • з хліба зрізати скоринку;
  • оселедець почистити, відокремити філе та вибрати кісточки;
  • яблуко миємо, ріжемо на шматочки, видаляючи насіннєву коробку.

Хліб замочуємо у молоці, а потім трохи віджимаємо зайву рідину.

важливо!

  • Якщо ви купили готове філе оселедця в олії, його потрібно промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайву олію. Якщо філе оселедця солоне, за бажанням можна попередньо замочити його в молоці в пропорції 1:1 - 500 г оселедця і 500 мл молока - це дозволить забрати зайву сіль і зробить смак риби ніжнішим, що позначиться загалом і на смаку форшмаку. Також можна використовувати звичайну чисту воду для замочування.

Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку, можна навіть двічі, щоб форшмак набув пастоподібної текстури.

Далі всі інгредієнти змішуємо в одній ємності, додаємо розм'якшене масло, лимонний сік. Ретельно перемішуємо та перекладаємо у улюблену салатницю.

Прикрашаємо форшмак свіжою зеленню та подаємо на стіл.
Крім того, подавати класичний форшмак можна на гренках з білого, чорного або цільнозернового хліба, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулькою і натертим на дрібній тертці жовтком.

Читайте також: