Багато хто погодиться, що в спеку зовсім не хочеться включати духовку. Однак це не привід відмовлятися від випічки, адже пироги, торти і навіть печиво можна сміливо "спекти" на сковороді.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування тіста для рибного пирога на кефірі знадобляться такі продукти:
- яйця 1 штука;
- кефір 150 мл;
- сіль за смаком;
- вершкове масло|мастило| 25 гр;
- пшеничне борошно 250 гр.;
- розпушувач 0.5 чайн.
важливо!
- Кефір для приготування рибного пирога потрібно дістати із холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури;
- Вершкове масло попередньо розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані і трохи охолодити.
Отже, щоб приготувати тісто на кефірі для пирога, в кефір кладемо сіль, розбиваємо яйця і перемішуємо міксером. Далі додаємо розтоплене вершкове масло|мастило| і перемішуємо.
Не забувайте, що борошно потрібно просівати, щоб борошно наситилося киснем і тоді готовий рибний пиріг вийде ніжніше та повітряніше.
Борошно потрібно додавати частинами, можливо, його потрібно менше. Перемішуємо тісто спочатку ложкою, потім замішуємо руками. Тісто має вийти ніжне, злегка липкувате. Тісто прикрийте рушником.
Поки тісто "відпочиває", необхідно підготувати все для начинки:
- сайра консервована 200 г;
- картопля (середня) 1 шт.;
- зелена цибуля 10 гр.;
- сіль за смаком.
Спочатку відварюємо в солоній воді до готовності очищену картоплю, остуджуємо і трьом на великій тертці.
Консервована риба підійде будь-яка: сардина, лосось, івасі як натуральна, так і в олії, або натуральна сайра.
Зелену цибулю потрібно вимити, обсушити, дрібно нарізати.
Тепер змащуємо руки олією, щоб тісто не липло, відокремлюємо половину тіста і розминаємо по дну змащеною олією сковороди, формуючи невеликі борти. На цю кількість продуктів краще використовувати сковороду діаметром 20 см.
На тісто викладаємо шар тертої картоплі та посипаємо зверху зеленою цибулею.
З консервів зливаємо рідину, видаляємо кісточки хребта і розминаємо вилкою. Викладаємо консерви на цибулю, розподіляючи по поверхні. Можна додати трохи рідини з консерви, щоб начинка була соковитішою.
Другу частину тесту потрібно розкачати та викласти на начинку. Краї тіста добре з'єднуємо.
Випікати пиріг потрібно на помірному вогні, трохи прикривши кришкою. Лопаткою перевіряйте рум'яність пирога з боків. Тісто має стати рум'яним і на дні, і на бортах. Нагрівання регулюйте з огляду на особливості своєї плити. Якщо пиріг рум'яниться дуже швидко і сильно, зменште нагрівання.
Пиріг переверніть за допомогою тарілки, що підходить за розміром. Накрийте тарілкою верх пирога і переверніть. Сковороду ще змастіть олією і викладіть пиріг рум'яною стороною вгору. Готуйте пиріг до рум'яного кольору на помірному вогні під кришкою.
Готовий пиріг перекладіть на тарілку та подавайте до столу теплим, розрізавши на шматочки.
Читайте також:
За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи
Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі