М'ясний пиріг з яйцями та цибулею в сметані стане одним із ваших улюблених солоних закритих пирогів.

Докладніше про страву, яка готується за рецептом м'ясного пирога з яйцями та цибулею у сметані, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви, яка готується за рецептом м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані, гам знадобиться:

Для тесту:
Маргарин (заморожений) - 50 г
Сметана 20% — 100 г
Борошно - 200 г (1,5 склянки ємністю 200 мл)
Розпушувач - 0,25 ч.л.
Для начинки:
Яйця – 3 шт.
Олія вершкове - 50 г
Цибуля зелена - 100 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Для змащування форми:
Масло рослинне
Для змащування верху:
Жовток - 1 шт.

Спосіб приготування страви, яка готується за рецептом м'ясного пирога з яйцями та цибулею у сметані

Кількість інгредієнтів розрахована на невеликий м'ясний пиріг з яйцями та цибулею в сметані діаметром 17 см, і щоб приготування м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані проходило максимально ефективно та зручно, рекомендується суворо дотримуватися пунктів.

1. Для приготування м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані потрібно використовувати сметану, що підходить за жирністю.
2. Пам'ятайте, що маргарин для м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані має бути трохи замороженим, заздалегідь відправте його в морозильну камеру.
3. Яйця необхідно залити в каструлі водою і додати сіль, а потім варити на невеликому вогні 10 хвилин після закипання і після варіння остудити яйця в холодній воді.
4. Для тесту м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані необхідно просіяти борошно в глибоку миску, додати щіпку солі та розпушувач, перемішати, а потім вийнятий з морозилки маргарин вмочити в борошно та натерти на великій тертці.
5. Вже досить швидко відрепавши крихту руками або за допомогою блендера, необхідно додати сметану і перемішати ложкою, щоб вся борошняна крихта стала вологою.
6. Після цього необхідно підмісити руками, зібравши тісто для м'ясного пирога з яйцями і цибулею в сметані в грудку, загорнути його в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
7. Для начинки м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані необхідно розігріти у сковороді половину вершкового масла, нарізати дрібно зелену цибулю та викласти її в сковороду. Помішуючи, готувати 2-3 хвилини на маленькому вогні. Охолоджені яйця необхідно очистити від шкаралупи і нарізати кубиками. Додати їх до цибулі в сковороду, перемішати, до смаку підсолити і поперчити, перемішати і відключити вогонь. Начинку необхідно остудити.
8. Тісто для м'ясного пирога з яйцями і цибулею в сметані необхідно розділити навпіл, розтягнути одну половину в тонкий пласт за розміром форми з бортиками.
9. Дно форми діаметром 17 см застелити пергаментом, а стінки змастити вершковим маслом.
10. Перенести пласт тіста м'ясного пирога з яйцями і цибулею в сметані у форму і сформувати руками бортики висотою близько 2-х см.
11. На тісто викласти і рівномірно розподілити начинку, що остигнула.
12. Зверху на начинку розкласти шматочки вершкового масла, що залишилося.
13. Другий шматочок тіста для м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані також необхідно розкотити діаметром форми і викласти на начинку.
14. Краї верхнього шару тістам'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані з'єднати з нижнім та защипнути (зручно виделкою).
15. Наколоти верх м'ясного пирога з яйцями та зеленою цибулею у сметані виделкою, щоб виходила пара.
16. Змастити верх м'ясного пирога з яйцями та цибулею в сметані збитим жовтком і прикрасити (за бажанням).
17. Підготовлений м'ясний пиріг з яйцями та цибулею в сметані відправити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати 30-40 хвилин (орієнтуйтеся на особливості своєї техніки).
В результаті слідування нашому рецепту ви отримаєте смачний закритий м'ясного пирога з яйцями та цибулею у сметані!

Читайте також:

Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі

Так готували в панських будинках: старовинний рецепт голубців із м'ясом та домашньою локшиною. Це щось

Насолода із секретом: рецепт наваристого чернігівського борщу. Обов'язково спробуйте