М'ясо, запечене прямо в гарбузі - це дуже смачна і красива страва. Оригінальна подача, в якій помаранчева красуня виконує роль їстівного горщика для запікання.

Щоб приготувати курячі ніжки в гарбузі, потрібні такі продукти:

  • гарбуза цілі, маленькі (довжиною трохи більше курячої гомілки) - 2 шт.;
  • курячі ніжки (гомілки) – 4 шт.;
  • картопля – приблизно 4 шт.;
  • баклажан середній – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт. (Приблизно 100 г);
  • чеснок - 1 зубчик;
  • вершки 20% - 200 мл (приблизно);
  • сир – 100 г;
  • олія рослинна - для смаження;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - на смак.

Насамперед потрібно відварити в підсоленій воді 10-15 хвилин курячі ніжки.

Гарбуз розрізаємо в довжину навпіл, видаляємо насіння та зайву м'якоть гарбуза, формуючи човник. Шкірка у гарбуза має бути цілою, без пошкоджень, проколів та подряпин.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо до прозорості. За фактом готовності викладаємо у миску.

Баклажан нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії, викладаємо в мисочку.

Картоплю нарізаємо кубиком (трохи картоплі потрібно залишити для фіксації гарбузів на деку) і відразу обсмажити на олії. Викласти в миску.

З'єднуємо обсмажені овочі в мисці, додати до смаку сіль та мелений перець, перемішуємо.
Часник потрібно подрібнити ножем і натерти ним гарбуза. Викладаємо в гарбуза нещільну овочеву суміш.

Деко застилаємо пергаментом, викладаємо гарбуза на пергамент, фіксуємо гарбузи, щоб вони не переверталися, за допомогою шматочків картоплі.

Далі потрібно залити в гарбуза вершки, не до самого верху і покласти в гарбуза по відвареній курячій ніжці.

Відправляємо курячі ніжки в гарбуз в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Можна гарбуз накрити шматочком фольги, щоб верх не підгорів.

Під час запікання перевіряємо готовність картоплі - коли картопля буде м'яка, можна діставати лист з курячими ніжками в гарбузі з духовки.

Натерти сир на дрібній тертці, розподілити його по ніжці та краях гарбуза. Запікати не потрібно, за кілька хвилин сир розплавиться сам.

Готовий гарбуз з курячою ніжкою подавати до гарячого столу, з овочевим салатом.

Читайте також:

Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею

Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях

Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси