У таке складно повірити, але сир чудово поєднується з м'ясом курки, надаючи котлетам соковитість та легкий вершковий відтінок. Вівсяні пластівці пов'язують усі компоненти, а гриби та зелень петрушки роблять їх ароматними.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- фарш курячий – 500 г;
- сир (жирністю 5%) – 200 г;
- печериці – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- петрушка свіжа – 20 г (невеликий пучок);
- пластівці вівсяні – 50 г;
- молоко (жирністю 3,2%) – 100 мл;
- сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком);
- перець чорний мелений - щіпка;
- олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки).
Вівсяні пластівці пересипте в глибоку миску, залийте молоком, що закипіло, і перемішайте. Залишіть на 20 хвилин для набухання.
Тим часом цибулю очистіть, наріжте невеликими шматочками.
У сковороді розігрійте 15 мл олії, обсмажте в ній цибулю 7-8 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Обсмажену цибулю додайте до набряклих вівсяних пластівців, перемішайте.
Печериці промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте гриби до решти інгредієнтів. Все перемішайте.
Сир додайте в миску. Перемішайте до рівномірного розподілу.
Петрушку дрібно наріжте, додайте|добавляйте| до фаршу. Посоліть і поперчіть (також можна використовувати будь-які прянощі за перевагами). Перемішайте.
Деко або форму для запікання застелите пергаментом. Змастіть рослинною олією, що залишилася (15 мл). Вологими руками сформуйте з фаршу котлети бажаного розміру та форми (у мене вийшло 19 середніх котлет).
Надішліть заготовки в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 30-40 хвилин (орієнтуйтесь на розмір котлет та особливості своєї духовки).
Читайте також:
Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром
Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру
Подаються зі сметаною та смаженою цибулею: рецепт сирників з картопляного пюре та сиру