Сирний суп з куркою, квасолею та броколі - це в міру гаряча і насичена страва зігріє в негоду, радуючи приємним смаком та легким вершковим ароматом.

Продукти (на 5 порцій):

  • курячі гомілки - 2 шт. (400 г);
  • квасоля консервована – 150 г;
  • броколі (заморожена) – 150 г;
  • сир плавлений – 100 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 0,5 шт.;
  • морква – 0,5 шт.; Олія соняшникова - 50 мл;
  • олія соняшникова - 50 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • перець чорний горошком – 5 шт.;
  • вода - 1,3 л.

Приготування сирного супу починаємо з курячого бульйону: промиваючи курячі гомілки, заливаємо їх водою і поміщаємо на вогонь, доводячи до кипіння на сильному вогні. Далі знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо 25 хвилин, додавши перець горошком.

Готові курячі гомілки та перець горошком виймаємо з бульйону.

Картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками. Викладаємо нарізану картоплю в бульйон, доведемо до кипіння і, зменшивши вогонь, варимо 4-5 хвилин.

Поки відварюється картопля, займемося рештою інгредієнтів:

  • цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву натираємо великою стружкою.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою 4 хвилини на сильному вогні, помішуючи.

Перекладаємо засмажку в суп і варимо ще 2-3 хвилини.

Коли картопля буде готова, суп потрібно посолити.

Далі потрібно зняти куряче м'ясо з кісток та розділити на волокна. Перекладаємо куряче м'ясо в суп.

Після курячим м'ясом перекладіть у суп плавлений сир, нарізаний кубиками.

Доводимо суп до кипіння та варимо його 3-5 хвилин. Сир за цей час розплавиться, і бульйон набуде молочного кольору.

З|із| консервованої квасолі потрібно злити рідину і викласти квасолю в каструлю. Слідом за квасолею додаємо в суп суцвіття броколі.

Знову доведемо суп до кипіння та проварюємо ще 4-5 хвилин.

Готовий суп потрібно поперчити до смаку і знімаємо каструлю з плити.

Дайте настоятися супу протягом 10 хвилин, потім розлийте його по тарілках і подайте до столу.

Читайте також: