Продукти:

  • Філе оселедця слабосолона - 200 г;
  • картопля 3 штуки;
  • морква 1 шт;
  • буряк 1 шт;
  • Хліб чорний – 1 прим.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Майонез – 50 г;
  • Масло рослинне;
  • Зелена цибуля;
  • сіль за смаком.

Насамперед для цієї закуски потрібно відварити овочі до готовності. Після варіння їх необхідно остудити та очистити.

важливо!

  • Картопля готується швидше, ніж морквина та буряк, тому овочі повинні варитися різний час. Найвірніший спосіб перевірити овочі на готовність – це проткнути їх ножем – він повинен без зусиль виходити назад, тоді овочі можна вважати повністю готовими.

Щоб приготувати грінки, потрібно взяти чорний або бородинський хліб та нарізати його скибочками. Зрізаємо у кожної скибочки з усіх боків скоринки, а саму м'якоть нарізаємо на невеликі порційні шматочки.

У сковороду наливаємо трохи олії. Розігріваємо його. Обсмажуємо грінки на сковороді з олією по кілька хвилин з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.

Філе оселедця потрібно промакнути серветкою від зайвої олії та нарізати на порційні шматочки такого розміру, щоб вони добре виглядали зверху грінок.

Охолоджені та очищені овочі натираємо у тарілку на великій тертці. Перекладаємо їх у глибоку миску. Пропускаємо до неї 3 зубчики часнику через прес для часнику. Додаємо трохи солі та заправляємо суміш майонезом.

На обсмажену грінку викладаємо по 1 ч.л. з гіркою начинкою. Зверху поміщаємо по одному шматочку оселедця.

Готові закуски викладаємо на блюдо для сервірування та прикрашаємо кільцями зеленої цибулі.

Читайте також:

Олія, фарш, курка та ковбаса: АТБ здивував цінами перед Великоднем

Ситний і швидкий сніданок: рецепт ніжних оладок з ковбасою та сиром усередині

Він просто тане в роті: рецепт заливного пирога з сардинами та рисом

Тепер кабанчика в селі заводити не треба: вчені вигадали, як вирощувати сало