Цибулева ікра може бути чудовою закускою на пікніку: зробіть з неї прошарок у гамбургерах, подайте до ковбасок на грилі, до шашлику, до стейку. Та й просто до котлетки з пюрехою або до макаронів з сосискою ложечка такої ікри стане чудовим доповненням. А ще цю страву можна використовувати як намазку на бутерброди.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- цибуля ріпчаста - 500 г;
- олія рослинна - 70 мл;
- томатная паста - 2 ст.л.;
- сіль - 1/2 чайної ложки;
- сахар - 1 ст.л.;
- оцет (9%) – 3 ст.л.;
- хмелі-сунелі - 1 щіпка;
- вода - 50-80 мл.
Цибулю потрібно очистити, сполоснути і дрібно-дрібно нарубати.
Рослинна олія розігріваємо в сковороді і в неї висипаємо цибулю. Спочатку потрібно смажити цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи, а потім вогонь потрібно зменшити, накрити сковороду кришкою і смажити 10 хвилин.
Після цього додаємо до сковороди томатну пасту і обсмажуємо її з цибулею близько 1 хвилини.
Додаємо сіль, хмелі-сунелі, трохи цукру та оцет. Ледве розведимо ікру водою і кип'ятимо все разом 5 хвилин.
Читайте також:
Захочеться добавки: рецепт пісної картопляної запіканки з квасолею та цибулею
Чоловіки обомліють: рецепт сосисок у соусі по-фінськи з додаванням цибулі та вершків
Найкраще зробити запаси цибулі: ціни будуть непередбачуваними. До чого треба готуватися
Чому цибулю ніколи не можна зберігати поряд з картоплею: багато хто цього не знав