Інгредієнти:

Сир потрібно подрібнити блендером, прокрутити через м'ясорубку або протерти через металеве сито – необхідно, щоб вийшла однорідна, повітряна сирна маса без грудочок.

Важливий момент : сир має бути жирним, м'яким (не крупинками), добре розтиратися в однорідну масу, бути помірно вологим (не сирим).

Змішуємо у великій мисці до однорідного стану перетертий сир, молоко, олію, яйця, цукор, ванільний цукор, лимонну цедру з одного лимона і 3 краплі ромової есенції. Найкраще це зробити міксером.

Борошно (600 г) просіяти через сито і змішати з 20 г розпушувача для тесту в окремій ємності. Додаємо борошно у сирну суміш і вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Тісто має вийти досить щільним.
До речі, заздалегідь (за 10-20 хвилин) потрібно розігріти духовку до 180 градусів, краще включити нижнє нагрівання.
Викладаємо тісто на дно форм для випічки, змащених вершковим маслом чи маргарином. Ідеально випікати кекси в металевих формах розбірних, але можна використовувати і паперові. Форми необхідно заповнити тестом до половини.
Випікаємо вироби приблизно 50-60 хвилин до рум'яності та сухої шпажки. Рекомендується використовувати для такої випічки режим нижнього нагріву та ставити кекси на середній рівень, якщо дозволяє висота духовки та форм. Якщо випікаєте на режимі нижнього та верхнього нагріву, встановлюйте форми на нижній рівень, щоб верхівки не почали підгоряти. Через 30 хвилин з початку випікання можна форми накрити фольгою.
Дістаньте випічку, дайте формам трохи охолонути, потім кекси викладіть на решітку чи дерев'яну дошку для охолодження. За бажанням можете прикрасити кекс глазур'ю.
Читайте також: