Літо добігло кінця, а на грядках все ще красуються огірки, що переросли, які, здавалося б, вже не придатні для вживання.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяАле не поспішайте їх викидати! З них можна приготувати неймовірно смачну та корисну огіркову ікру, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви.
Інгредієнти:
- Огірки - 1 кг
- Солодкий перець – 4 шт.
- Морква - 2 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Часник - 5 зубків
- Томатна паста - 3-4 ст. ложки
- Перець чорний мелений - за смаком
- Рослинна олія - 100 мл
- Сіль - 1 ст. ложка без гірки
- Цукор - 3 ст. ложки
- Оцет 6% - 1 ст. ложка (додати перед закінченням варіння)
Приготування:
-
Огірки пропустіть через м'ясорубку і відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвого соку.
-
Солодкий перець, цибуля, морква та часник також подрібніть за допомогою м'ясорубки.
Огіркова ікра, кадр з відео -
У каструлі розігрійте олію і обсмажте цибулю до прозорості.
-
Додайте до цибулі моркву і смажте ще 5 хвилин.
-
Влийте в каструлю підготовлені огірки, перемішайте і тушкуйте 20-25 хвилин.
-
Додайте подрібнені перець, помідори та томатну пасту, перемішайте та тушкуйте ще 30 хвилин без кришки.
-
В кінці додайте сіль, цукор, чорний перець, часник та оцет. Добре перемішайте та тушкуйте ще 5 хвилин.
-
Гарячу ікру розкладіть по стерилізованих банках і закатайте кришками.
Порада:
- Для більш насиченого смаку можна додати в ікру трохи меленої паприки або хмелі-сунелі.
- Якщо хочете гостроти, додайте щіпку перця.
- Перед закладкою часнику переконайтеся, що він свіжий, щоб уникнути гіркоти.
- Оцет додавайте в кінці варіння, щоб зберегти яскравість смаку.
Читайте також:
Пишні коржі із зеленою цибулею: рецепт, коли звичайний сніданок перетворюється на свято.
Курка з цвітною капустою під сирною скоринкою: швидкий рецепт вечері в духовці.