Необов'язково виїжджати за місто і поратися з вугіллям, щоб насолодитися соковитим, ароматним шашликом. Секрет – у правильному маринаді та вірній техніці.

Якщо у вас є аерогриль (або духовка з грилем), - вважайте, вікенд уже вдався! Ділимося рецептом, який легко повторити вдома, а на смак як на природі.

Шашлик, кадр з відео
Шашлик, кадр з відео

Шашлик по-домашньому: просто, гостро та соковито

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) - 2 кг
  • Цибуля - 500 г
  • Аджика грузинська гостра - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

Як готувати:

  1. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, додайте сіль і добре її «помасажуйте» руками, поки не пустить сік. Цей цибульний маринад дасть м'ясу м'якість та аромат.

  2. М'ясо наріжте на середні шматки. Змішайте його з цибульною масою, гострою аджикою та соєвим соусом. Все ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок був у маринаді.

  3. Надішліть м'ясо в холодильник мінімум на ніч. Перед смаженням приберіть цибулю - вона вже відпрацювала своє.

  4. Нанижіть м'ясо на дерев'яні шпажки (не забудьте заздалегідь замочити їх у воді хоча б на півгодини - це важливо, щоб не підгоріли).

    Шашлик, кадр з відео
    Шашлик, кадр з відео

  5. Запікайте шашлик в аерогрилі в режимі "М'ясо" при 120 ° C близько 25-30 хвилин. Під час готування пару разів переверніть шпажки - нехай підрум'яниться з усіх боків.

Як подати?

Подавайте шашлик гарячим, з лавашем, свіжими овочами та соусом ткемалі. Якщо очі заплющити - точно можна повірити, що ви десь на дачі, у гущавині природи.

Порада: немає аерогрилю? Духовка з функцією гриля впорається не гірше. Головне – терпіння та правильний маринад.

Шашлик, кадр з відео
Шашлик, кадр з відео

Читайте також:

Экспресс-рецепт супа с фрикадельками: 20 минут - и тарелка готова.

Цей домашній малиновий мохіто зводить до ладу смаком: забудьте про лимонади з магазину з таким рецептом.

Секрет ідеальних консервованих огірків на зиму: пропорції солі, цукру та оцту для маринаду, рецепт.