Хто сказав, що кавун створений лише для десертів і пікніків? Ми ламаємо стереотипи і… виливаємо кавун у склянку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВ прямому сенсі. Якщо літо мало би свій офіційний напій — це був би саме кавуновий лимонад. Яскравий, освіжаючий і трошки зухвалий.
        
Що потрібно:
- 1/4 великого стиглого кавуна
 - 4 соковиті лайми
 - 1 лимон (для балансу кислинки)
 - Жменя свіжої м’яти
 - 450 мл спрайту (газику додамо!)
 - Кубики льоду — скільки душа забажає
 
Як готувати — просто як спекотний день:
- 
Розбираємо кавун. Видаляємо кісточки (якщо вони є), а м’якоть нарізаємо кубиками. Кидаємо в блендер і перетворюємо на пюре. Можна процідити через сито, якщо хочеш більш прозорий напій.
        Кавуновий лимонад, кадр з відео - 
Вичавлюємо сік лаймів та лимона. Сік заливаємо в кавунове пюре — так отримуємо правильний баланс солодкого і кисленького.
 - 
М’ята — це магія. Легенько притискаємо листочки, аби вони віддали аромат, і додаємо в суміш.
 - 
Час охолодження. У глечик кидаємо лід, наливаємо арбузно-цитрусову суміш, додаємо спрайт і легенько перемішуємо.
 - 
Сервіруємо красиво. Склянка, м’ятний листочок зверху, скибка лайма — і літо офіційно у вас в руках.
 
Фішка: хочеш версію 18+? Заміни спрайт на просекко або біле ігристе — і отримаєш коктейль для вечірки біля басейну. А якщо взагалі без цукру — замість спрайту бери газовану воду з долькою меду або сиропу агави.
        
Читайте також:
Кабачки по-французьки, які відлітають зі столу першими: рецепт із сиром та грибами.
Пікантний рецепт хрустких огірків на зиму в маринаді "вогник": найкраща консервація-2025.