Картопляне пюре із солоним оселедцем — давно визнаний гастрономічний дует, який незмінно асоціюється із затишком, домашнім теплом та простими радощами.

Але чому б не переосмислити це поєднання і не перетворити його на повноцінне блюдо — салат із характером та текстурою? Салат з оселедцем та картоплею – це не просто варіація на тему закуски. Ця страва, в якій звичні продукти грають новими фарбами: м'яка картопля, пікантний оселедець, хрусткі мариновані огірочки, солодкуватий зелений горошок і легка кислинка заправки роблять смак насиченим і збалансованим.

Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео
Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Оселедець слабосолона - 150 г
  • Картопля (середня) - 2 шт.
  • Зелений горошок - 100 г
  • Мариновані огірки - 100 г
  • Цибуля фіолетова - ½ шт.

Для заправки:

  • Нерафінована соняшникова олія - ​​4 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Оцет 9% - 1 ст. л.
  • Свіжемелений чорний перець - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити та нарізати кубиками.

  2. Оселедець нарізати невеликими шматочками, зручними для подачі.

  3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Щоб усунути зайву гіркоту, можна попередньо обдати його окропом або замаринувати в оцті на 10 хвилин.

  4. Огірки нарізати дрібними кубиками.

  5. Усі інгредієнти з'єднати у глибокій мисці, додати зелений горошок.

    Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео
    Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео

  6. Змішати компоненти заправки: олію, гірчицю, оцет та перець. Полити салат та акуратно перемішати.

Подання:

Салат можна подати як у порційних креманках, так і на спільній страві, прикрасивши зеленню. Він буде доречний як на буденному столі, так і як стримана, але смачна закуска до святкового меню.

Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео
Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео

Читайте також:

Маринована редиска – пікантна закуска для шашличного сезону, рецепт.

Домашні сирні батончики у шоколаді: корисний десерт, який легко приготувати.