Картопляне пюре із солоним оселедцем — давно визнаний гастрономічний дует, який незмінно асоціюється із затишком, домашнім теплом та простими радощами.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяАле чому б не переосмислити це поєднання і не перетворити його на повноцінне блюдо — салат із характером та текстурою? Салат з оселедцем та картоплею – це не просто варіація на тему закуски. Ця страва, в якій звичні продукти грають новими фарбами: м'яка картопля, пікантний оселедець, хрусткі мариновані огірочки, солодкуватий зелений горошок і легка кислинка заправки роблять смак насиченим і збалансованим.
Інгредієнти:
- Оселедець слабосолона - 150 г
- Картопля (середня) - 2 шт.
- Зелений горошок - 100 г
- Мариновані огірки - 100 г
- Цибуля фіолетова - ½ шт.
Для заправки:
- Нерафінована соняшникова олія - 4 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Оцет 9% - 1 ст. л.
- Свіжемелений чорний перець - за смаком
Спосіб приготування:
-
Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити та нарізати кубиками.
-
Оселедець нарізати невеликими шматочками, зручними для подачі.
-
Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Щоб усунути зайву гіркоту, можна попередньо обдати його окропом або замаринувати в оцті на 10 хвилин.
-
Огірки нарізати дрібними кубиками.
-
Усі інгредієнти з'єднати у глибокій мисці, додати зелений горошок.
Салат з оселедцем та картоплею, кадр з відео -
Змішати компоненти заправки: олію, гірчицю, оцет та перець. Полити салат та акуратно перемішати.
Подання:
Салат можна подати як у порційних креманках, так і на спільній страві, прикрасивши зеленню. Він буде доречний як на буденному столі, так і як стримана, але смачна закуска до святкового меню.
Читайте також:
Маринована редиска – пікантна закуска для шашличного сезону, рецепт.
Домашні сирні батончики у шоколаді: корисний десерт, який легко приготувати.