Якщо вам набридли звичні бутерброди та каші на сніданок, саме час спробувати щось новеньке – картопляні вафлі з сиром.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВони ароматні, з хрусткою скоринкою та тягучою сирною серединкою. А ще — відмінний спосіб прилаштувати картопляне пюре або варену картоплю, що залишилося від вечері.
🥔 Що знадобиться:
- Картопля - 5-6 середніх бульб
- Сир - 100 г (ідеально підійде пармезан, але можна і чеддер, гауду або будь-який твердий сир)
- Яйця - 2 шт.
- Зелень - за смаком (петрушка, кріп чи зелена цибуля)
- Чеснок — 1 зубчик
- Борошно - 2-3 столові ложки
- Сіль, свіжомелений чорний перець і паприка - за смаком
🧑🍳 Як готувати:
-
Відваріть картоплю в мундирі до готовності, остудіть та очистіть. Потім натріть на великій тертці.
-
Сир також натріть і додати до картопляної маси.
-
Дрібно наріжте зелень і киньте у спільну миску. Додайте видавлений зубчик часнику – він надасть легкого пікантного акценту.
Картопляні вафлі з сиром, кадр з відео -
Вбийте яйця , акуратно перемішайте. Консистенція має бути пластичною, але не рідкою. Якщо маса виходить занадто розсипчастою, можна додати ще трохи яйця.
-
Додайте борошно , сіль, спеції і знову перемішайте. Маса повинна добре ліпитись.
-
Розігрійте вафельницю і злегка змастіть її олією. Викладіть ложкою порції тіста і смажте до золотистої скоринки.
Немає вафельниці? Чи не біда! Можна посмажити їх як оладки на сковороді – вийде не менш смачно.
Із чим подавати?
Готові вафлі гарні власними силами, але з соусом вони розкриваються особливо яскраво. Спробуйте подати їх із сметаною, часниковим соусом або навіть зі свіжим йогуртом із зеленню. А якщо зверху покласти яйце-пашот - вийде практично ресторанне блюдо.
Читайте також:
Секрет пишних та смачних вареників: додайте це до борошна для ідеального тіста, рецепт.
Ніжний десерт з ряжанки: дієтичні ласощі за 10 хвилин, рецепт.