Хоча зараз ще лютий, Масляна вже на підході, а за нею – весна та довгоочікуваний сезон пікніків. Незважаючи на тривожні події у світі, радість від смачної їжі ніхто не скасовував.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяАромат грилю, що димить, тліючі вугілля і апетитні овочі на шампурах - що може бути краще? Сьогодні ми поділимося простим, але дуже смачним рецептом маринаду, що ідеально підійде для будь-яких овочів. Можете порепетирувати його і вдома, запекши овочі в духовці.
Універсальний маринад для овочів
Цей маринад додасть овочам насичений смак і зробить їх соковитими, на грилі, в духовці або на мангалі.
Інгредієнти (на 1,5 кг овочів):
- Соєвий соус – 70 мл
- Оливкова олія – 10–15 мл
- Приправа для корейської моркви – 15 г
- Часник – 20 г
Приготування:
-
Наріжте овочі. Якщо використовуєте баклажани, попередньо замочіть їх у підсоленій воді на 10–15 хвилин, щоб усунути можливу гіркоту.
-
Змішайте всі інгредієнти маринаду у глибокій ємності.
-
Додайте овочі і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок просочився ароматною сумішшю.
-
Залишіть маринуватися на 1-1,5 години.
Запечені овочі, кадр з відео -
Після цього овочі можна запікати у духовці, обсмажувати на грилі або готувати на мангалі. Незалежно від способу приготування вони вийдуть неймовірно смачними!
Читайте також:
Хрумкі рибні пиріжки в лаваші: закуска, від якої неможливо відірватися.
Скільки потрібно варити куряче філе: щоб було не сухим, а ніжним та соковитим.
Ніжна запіканка з курячого філе: білковий заряд зі смаком, рецепт ситного сніданку.