Хоча зараз ще лютий, Масляна вже на підході, а за нею – весна та довгоочікуваний сезон пікніків. Незважаючи на тривожні події у світі, радість від смачної їжі ніхто не скасовував.

Аромат грилю, що димить, тліючі вугілля і апетитні овочі на шампурах - що може бути краще? Сьогодні ми поділимося простим, але дуже смачним рецептом маринаду, що ідеально підійде для будь-яких овочів. Можете порепетирувати його і вдома, запекши овочі в духовці.

Запечені овочі, кадр з відео
Запечені овочі, кадр з відео

Універсальний маринад для овочів

Цей маринад додасть овочам насичений смак і зробить їх соковитими, на грилі, в духовці або на мангалі.

Інгредієнти (на 1,5 кг овочів):

  • Соєвий соус – 70 мл
  • Оливкова олія – 10–15 мл
  • Приправа для корейської моркви – 15 г
  • Часник – 20 г

Приготування:

  1. Наріжте овочі. Якщо використовуєте баклажани, попередньо замочіть їх у підсоленій воді на 10–15 хвилин, щоб усунути можливу гіркоту.

  2. Змішайте всі інгредієнти маринаду у глибокій ємності.

  3. Додайте овочі і ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок просочився ароматною сумішшю.

  4. Залишіть маринуватися на 1-1,5 години.

    Запечені овочі, кадр з відео
    Запечені овочі, кадр з відео

  5. Після цього овочі можна запікати у духовці, обсмажувати на грилі або готувати на мангалі. Незалежно від способу приготування вони вийдуть неймовірно смачними!

Запечені овочі, кадр з відео
Запечені овочі, кадр з відео

Читайте також:

Хрумкі рибні пиріжки в лаваші: закуска, від якої неможливо відірватися.

Скільки потрібно варити куряче філе: щоб було не сухим, а ніжним та соковитим.

Ніжна запіканка з курячого філе: білковий заряд зі смаком, рецепт ситного сніданку.