Якщо вам хочеться чогось смачного, ароматного і при цьому легкого у приготуванні – ці пиріжки створені для вас!

Тонке, хрумке тісто філо, начинка з карамелізованих яблук, журавлини та горіхів – ідеальний десерт до чаю. А головне, все готується за 15 хвилин!

Пиріжки з яблуками та журавлиною, кадр з відео
Пиріжки з яблуками та журавлиною, кадр з відео

Що знадобиться:

  • Яблука – 4 шт.
  • Журавлина або смородина – 100 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Горіхи (будь-які) – 50 г
  • Тісто філо – 7 аркушів
  • Додатково: горішки для посипання – 30 г

Як готувати:

  1. Наріжте кубиками яблука, відправте на розігріту сковороду разом з ягодами. Протушкуйте пару хвилин, потім додайте вершкове масло|мастило| і подрібнені горіхи. Перемішайте, щоб начинка стала ароматною та соковитою.

    Пиріжки з яблуками та журавлиною, кадр з відео
    Пиріжки з яблуками та журавлиною, кадр з відео

  2. Розкладіть начинку на аркуш тесту філо, загорніть так, як вам подобається - у вигляді трубочок, конвертиків або шарів.
  3. Змастіть збитим яйцем, щедро посипте подрібненими горішками.
  4. Випікайте 10-12 хвилин|мінути| при 180°C, поки пиріжки не стануть золотистими і хрусткими.

Діставайте з духовки, насолоджуйтесь невимовним ароматом і пригощайте рідних - вони точно попросять добавки!

Пиріжки з яблуками та журавлиною, кадр з відео
Пиріжки з яблуками та журавлиною, кадр з відео

Читайте також:

Соковиті курячі котлетки з хрумкою кукурудзою: рецепт ніжності, яка тане в роті.

Простий рецепт супу Том Ям, який можна приготувати вдома.