Дуже смачна кабачкова ікра в мультиварці по-простому рецепту-2025.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦя ніжна та ароматна овочева ікра ідеально підходить для бутербродів або як гарнір до м'ясних та рибних страв. Приготування в мультиварці спрощує процес та зберігає насичений та свіжий смак.
Що вам знадобиться на 1 літр:
Свіжі кабачки - 1 кг
Середні цибулини – 2 шт.
Морква - 2 шт.
Томатная паста — 1 ст. л.
Цукор — 1 ч. л.
9% оцет - 1 ст. л.
Соняшникова олія - 4 ст. л.
Сіль - половина ч. л.
Молотий чорний перець - щіпка
Часник - 3 зубчики
Спосіб приготування:
Вимийте кабачки, цибулю, моркву та часник. Якщо кабачки молоді, можна не знімати шкірку; якщо старі кабачки, очистіть їх і видаліть тверде насіння. Наріжте всі овочі невеликими шматочками, часник дрібно подрібніть.
Викладіть усі нарізані овочі у чашу мультиварки. Додайте олію, перець, сіль та томатну пасту. Злегка перемішайте, щоб усі овочі були покриті приправою. Встановіть режим гасіння і готуйте близько 60 хвилин.
Через годину перекладіть овочі в блендер або подрібніть занурювальним блендером у чаші до отримання однорідного пюре.
Потім поверніть ікру в мультиварку (якщо ви виймали її для подрібнення) і тушкуйте ще 15 хвилин. Приблизно за 5 хвилин до закінчення влийте оцет і перемішайте.
Поки ікра готується, простерилізуйте банки. Відразу після приготування залийте гарячою сумішшю, щільно закрийте і дайте охолонути. Охолілі банки приберіть на зберігання в холодне, темне місце.
Подавайте цю ікру з кабачків охолодженої на свіжому хлібі або як гарнір до страв, приготованих, наприклад, на грилі.
Нагадаємо, пікантне лечо з перцем та помідорами на зиму: рецепт справжнього літа у банку, якого завжди мало
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати смачний домашній сир: рецепт кремової насолоди з одного інгредієнта
Як повідомляв «hyser», пікантна аджика з помідорів та перцю на зиму: рецепт грузинських ресторанів