Якщо ви вважаєте, що цвітна капуста – це нудно, то настав час змінити вашу думку! Цей пікантний корейський салат не залишить байдужим жодного любителя гостренького.

Хрумка капуста, пряні спеції та легка кислинка – ідеальне поєднання для тих, хто хоче урізноманітнити свій стіл чимось незвичайним.

Салат з капустою по-корейськи, кадр з відео
Салат з капустою по-корейськи, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 600 г
  • Морква – 1 шт.
  • Червона цибуля – 0,5 шт.
  • Болгарський перець – 1 прим.
  • Гострий чилі перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Коріандр – 0,5 ст.
  • Паприка солодка – 0,5 ст.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Оцет 6% - 1,5 ст.
  • Сіль – 1 год. (+ 1 ч.л. для варіння)
  • Цукор – 1 ст.
  • Соняшникова олія – 6 ст.л.

Як приготувати?

  1. Розділіть капусту на невеликі суцвіття - чим дрібніші шматочки, тим краще вони вберуть аромат спецій.

  2. Відваріть капусту в окропі з сіллю (1 ч.л. на 1 л води) протягом 3 хвилин. Потім одразу ж перекладіть у крижану воду – так вона залишиться хрусткою.

  3. Підготуйте овочі: натріть моркву, наріжте цибулю та солодкий перець тонкими смужками, чилі – дуже дрібно.

    Салат з капустою по-корейськи, кадр з відео
    Салат з капустою по-корейськи, кадр з відео

  4. Додайте спеції та перемішайте: коріандр, паприку, чорний перець, оцет, сіль, цукор.

  5. Розжарите масло і залийте ним салат - цей крок розкриває смак спецій і робить страву особливо ароматною.

  6. Дайте настоятися. Перекладіть салат у контейнер, приберіть у холодильник на добу, періодично перемішуйте та пробуйте – можливо, захочеться додати солі чи оцту.

Наступного дня на вас чекає справжній кулінарний вибух! Цей салат - ідеальна закуска до будь-якого столу, будь то сімейна вечеря або галаслива вечірка.

Салат з капустою по-корейськи, кадр з відео
Салат з капустою по-корейськи, кадр з відео

Читайте також:

Рецепт ідеального сніданку: бананові панкейки з шоколадною начинкою

Жульєн відпочиває: рецепт соковитої смаженої печіночки з грибами та беконом у пікантному соусі.