Після галасливих новорічних застіль і звичних салатів іноді хочеться чогось незвичайного, що нагадає про тепло, сонячне світло і яскраві смаки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯкщо ви теж відчуваєте це почуття, пропонуємо рецепт, який перенесе вас у світ гастрономічної насолоди - курка в кисло-солодкому соусі з овочами та ананасами. Легкість у приготуванні, гармонія смаків та незвичайні поєднання – ось що робить цю страву справжнім кулінарним хітом.
Інгредієнти:
- Філе курки - 500 гр.
- Кукурудзяний крохмаль - 4 ст.
- Сіль та чорний перець – за смаком
- Рослинна олія - 4 ст.л.
- Цибуля — 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Консервований ананас – 250 гр.
- Рисовий соус - 2 ст.л.
- Соєвий соус - 4 ст.л.
- Томатная паста — 2 ст.л.
- Мійод — 4 ст.
- Сухий часник – 1 ст.л.
Приготування:
-
Філе нарізати на невеликі шматочки розміром приблизно 1,5 х 1,5 см.
-
Посолити, поперчити шматочки і обваляти їх у крохмалі.
-
Розігріти сковороду на максимальному вогні, додати рослинне масло і обсмажити курку з усіх боків до золотистої скориночки.
-
Вийняти обсмажене філе, а на сковороду викласти нарізаний болгарський перець, цибулю та консервовані ананаси. Обсмажувати овочі на сильному вогні 3-4 хвилини.
-
Для соусу змішати рисовий соус, соєвий соус, томатну пасту, мед та сухий часник.
-
Влити соус в сковороду з овочами, повернути курку і прогріти все на середньому вогні протягом 2-3 хвилин.
Поради та подача:
Подавати цю страву можна з рисом, який ідеально вбирає соус, або просто як самостійне частування. Аромат ананаса, пікантність часнику та солодкість меду створюють дивовижний баланс смаків.
І якщо ви вже почали нудьгувати за яскравими барвами свят, ця страва стане для вас справжньою гастрономічною пригодою, яка подарує заряд позитивних емоцій.
Читайте також:
Починаємо готуватися до Масляної: рецепт млинців з сиром, які у всіх виходять.
Пачка сиру, 25 хвилин і ніякого розкочування коржів: рецепт торта, який подобається всім.