Ми буквально підкрадаємося до фінішної прямої підготовки до зустрічі Нового 2025 року і дуже важливо мати меню для свята.

Напевно, з салатами та основною стравою мало у кого є питання, а що на рахунок закусок? Пропонуємо вам варіент дуже смачної з них з куркою, грибами та перцем. Зазначимо, що свинина для зустрічі року Зеленої Змії не особливо вітається, згідно з прикметами.

Новый год, фото: скриншот
Новый год, фото: скриншот

Інгредієнти:

  • Окірочок курячий - 1 шт.;
  • Гриби - 70 г;
  • Цибуля ріпчаста - 70 г;
  • Сир - 20 г;
  • Чеснок — зубчик;
  • Сіль - ¼ ч.л.;
  • Перець болгарський – 15 г.

Приготування курячого стегенця:

1. Відокремлюємо куряче м'ясо від кістки та сухожилля, викладаємо філе між харчових плівок і злегка відбиваємо молотком. Далі посипаємо куряче м'ясо сіллю, перцем, натираємо на нього зубчик часнику.

2.Нарізаємо дрібно гриби і цибулю, в сковороді на олії спершу обсмажуємо цибулю. Потім додаємо гриби і смажимо до випаровування вологи.

3.Викладаємо начинку на м'ясо, не доходячи до протилежного краю. Натираємо на дрібній тертці сир і посипаємо верхівку начинки. Нарізаємо пластинками болгарський перець, викладаємо ближче до краю.

4.Загортаємо начинку в рулет, зав'язуємо за допомогою джгута. Викладаємо рулет на деко, змащене олією і змащуємо верхівку м'яса теж олією.

5. Наливаємо на деко трохи води та запікаємо рулет при 180 градусах 45-50 хвилин. Виходить смачний соковитий рулет, який чудово підходить для будь-якого свята.

Рулет з куркою та грибами, кадр з відео
Рулет з куркою та грибами, кадр з відео

Читайте також:

Ароматні та рум'яні сирники на сніданок: рецепт без борошна для всієї родини.

Ананаси, курка та морквина та салат "Зимушка" готовий: супер-рецепт святкової страви.

Морквину по-корейськи більше не згадайте: рецепт французького морквяного салату з медом.