Ось так йдеш у якусь кав'ярню, хочеш взяти найпростіший десерт із дитинства, а вони кажуть ціни у розмірі 100 грн.

Це те, з чим напевно багато хто стикається щодня у світі постійного зростання цін. Але ж необов'язково улюблений десерт шукати в кав'ярні - можна приготувати його самому. Ми знайшли для вас рецепт легендарного печива "Горішки", ви напевно пам'ятаєте його.

Печиво "Горішки", кадр з відео
Печиво "Горішки", кадр з відео

Інгредієнти:

  • Масло вершкове м'яке - 100 г;
  • Цукрова пудра - 80 г;
  • Сіль - щіпка;
  • Ванілін - щіпка;
  • Яйце - 1 шт.;
  • Борошно - 250 г;
  • Розпушувач - 5 г;
  • Борошно горіхове - 100 г;
  • Шоколадний крем – 50 г.

Приготування печива "Горішки":

1.Вершкове масло змішуємо з цукровою пудрою, розбиваємо в суміш яйце. Просіюємо в цю масу борошно з розпушувачем та ваніліном, замішуємо тісто.

2.В тісто висипаємо горіхове борошно, замішуємо м'яке еластичне тісто. Робимо з тіста невеликі горіхи, кожен поділяємо надвоє.

3.Викладаємо печиво на лист і за допомогою зубочистки робимо борозенки на поверхні тіста. Випікаємо печиво за 180 градусів 13-15 хвилин.

Печиво "Горішки", кадр з відео
Печиво "Горішки", кадр з відео

4.На плоскі частини кожного печива зціджуємо шоколадний крем, з'єднуємо по дві половинки разом.

Читайте також:

Ароматне та просте печиво для чаювання: такого в магазині не знайдете, супер-рецепт .

Легендарний торт "Естерхазі" на кухні: рецепт десерту, який може приготувати кожен.