Для ідеально пухнастих, схожих на хмари млинців, слідуйте цим крокам з приготування тіста.

Ключ полягає в правильному порядку додавання інгредієнтів, який не дає тесту опасти під час приготування.

Інгредієнти:

0,5 літра кефіру (кімнатної температури).

1 яйце.

3 столові ложки цукру.

400 г борошна.

Дрібка солі.

1 чайна ложка харчової соди.

Інструкції з приготування:

Почніть із кефіру кімнатної температури. Якщо він холодний, трохи підігрійте його, але не дуже сильно.

Кефір. Фото: скріншот YouTube-відео
Кефір. Фото: скріншот YouTube-відео

Вилийте кефір у велику миску. Додайте яйце, цукор, сіль та харчову соду прямо в кефір. Ретельно перемішайте до однорідної маси. Важливо: додайте харчову соду в саму суміш, а не в борошно - це допоможе тесту зберегти форму під час приготування.

Потім повільно додавайте борошно, обережно помішуючи, поки досягнете густої, однорідної консистенції. Тісто має бути густим, щоб млинці вийшли ніжними та пухнастими.

Ось і все, обсмажте млинці на середньому вогні до золотаво-коричневого кольору з обох боків.

Так, якщо слідувати цим крокам, ваші оладки будуть м'якими, повітряними та легкими.

Читайте також:

Пікантна хрумка капуста по-корейськи: рецепт за 2 години - і не потрібно чекати, поки закваситися

Неймовірно смачно, а головне – корисно: рецепт сьомги з імбиром у соєвому соусі

Рецепт ідеальної смаженої картоплі з скоринкою по-українськи: проста і ароматна страва