У мережі розмістили рецепт ідеальної смаженої картоплі, яка не пригорятиме і не злипатиметься.

Інгредієнти:

6 картоплин.

1 цибулина.

20 г свіжого чи солоного сала.

Очищена рафінована олія.

Сіль.

Молотий чорний перець.

Подрібнений часник (за бажанням).

Інструкції з приготування:

Для початку очистіть картоплю і наріжте її соломкою.

Використовуйте паперовий рушник, щоб ретельно висушити скибочки. Це запобігатиме розбризкуванню і не дасть картоплі прилипнути до сковороди під час смаження.

Наріжте свіже чи солоне сало і обсмажте його на середньому вогні, доки не виділиться жир.

Смажена картопля
Смажена картопля

Після того, як воно розтопиться, додайте в сковороду трохи олії.

Потім помістіть нарізану картоплю в сковороду з гарячим жиром та олією.

Обсмажуйте на середньому вогні, не накриваючи кришкою сковороду. Не помішуйте занадто часто, щоб зберегти форму і створити хрустку золотисту скоринку.

Наріжте цибулю півкільцями і додайте в останні кілька хвилин смаження.

Накрийте сковороду ненадовго, щоб цибуля стала м'якшою і посилила смак страви.

Коли картопля буде майже готова, приправте сіллю та перцем до смаку.

Також за бажання додайте подрібнений часник для додаткового аромату.

Читайте також:

Набагато смачніші та корисніші ікри: рецепт салату з кабачків та яблук на зиму

Їсти по три порції і не товстіти: рецепт ніжних котлет з курки та яблук на пару

Не треба чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день