Кабачки багаті на різні каротиноїди, включаючи бета-каротин, зеаксантин і лютеїн, що робить його корисним для здоров'я очей, серцево-судинної системи та догляду за шкірою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКрім того, він може допомогти захистити чоловіків від раку простати. Завдяки високому вмісту вітаміну С (19 мг на 100 г) кабачок особливо цінний узимку, допомагаючи запобігати дефіциту вітамінів і підвищуючи імунітет.
Яблука також містять антиоксиданти, такі як розчинна клітковина, поліфеноли та флавоноїди. Вони допомагають знизити рівень шкідливого холестерину, запобігти закупорці артерій та зменшити ризик серцевих захворювань.
Вони є хорошим джерелом вітамінів A, C, B1, B2, PP та E, а також необхідних мінералів, таких як калій, залізо, цинк, магній, йод, кальцій, селен та фосфор. Цей багатий поживними речовинами фрукт підтримує рівень енергії та допомагає боротися зі стресом та втомою у холодні місяці.
Інгредієнти:
Кабачки: 4 кг.
Кислі яблука (наприклад, "Антонівка" або "Семеренко"): 6 шт.
Рослинна олія: 300 г.
Томатна паста: 300 г
Цукор: 1 стакан.
Подрібнений часник: ½ склянки.
Сіль: ½ склянки.
Лавровий лист: 10 шт.
Запашний перець: 5 горошин.
Гвоздика: 5 шт.
Приготування:
Кабачки та яблука натерти на великій тертці або нарізати соломкою.
В окремій мисці розвести томатну пасту о пів на літр окропу. Додати цукор, сіль, спеції та олію. Добре перемішати.
З'єднати цю суміш з тертими кабачками та яблуками, потім тушкувати 30 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення приготування додати подрібнений часник.
Потім залишиться гарячий салат одразу ж розкласти по стерильним банкам та закрити кришками.
Порада:
Маленькі банки стерилізуйте протягом 7 хвилин; банки об'ємом 1-2 літри - 10-15 хвилин; а великі банки (понад 3 літри) — 20–25 хвилин.
Стерилізацію можна завершити, коли на внутрішніх стінках банок з'являться великі краплі води.
Читайте також:
Їсти по три порції і не товстіти: рецепт ніжних котлет з курки та яблук на пару
Коли "Наполеон" та "Медовик" набридли: рецепт ніжного торта "Пташине молоко", який тане в роті
Секрет ідеальних та соковитих котлет розкритий - рецепт з несподіваною добавкою