Кабачки багаті на різні каротиноїди, включаючи бета-каротин, зеаксантин і лютеїн, що робить його корисним для здоров'я очей, серцево-судинної системи та догляду за шкірою.

Крім того, він може допомогти захистити чоловіків від раку простати. Завдяки високому вмісту вітаміну С (19 мг на 100 г) кабачок особливо цінний узимку, допомагаючи запобігати дефіциту вітамінів і підвищуючи імунітет.

Яблука також містять антиоксиданти, такі як розчинна клітковина, поліфеноли та флавоноїди. Вони допомагають знизити рівень шкідливого холестерину, запобігти закупорці артерій та зменшити ризик серцевих захворювань.

Вони є хорошим джерелом вітамінів A, C, B1, B2, PP та E, а також необхідних мінералів, таких як калій, залізо, цинк, магній, йод, кальцій, селен та фосфор. Цей багатий поживними речовинами фрукт підтримує рівень енергії та допомагає боротися зі стресом та втомою у холодні місяці.

Інгредієнти:

Кабачки: 4 кг.

Кислі яблука (наприклад, "Антонівка" або "Семеренко"): 6 шт.

Рослинна олія: 300 г.

Томатна паста: 300 г

Цукор: 1 стакан.

Подрібнений часник: ½ склянки.

Сіль: ½ склянки.

Лавровий лист: 10 шт.

Запашний перець: 5 горошин.

Гвоздика: 5 шт.

Приготування:

Кабачки та яблука натерти на великій тертці або нарізати соломкою.

В окремій мисці розвести томатну пасту о пів на літр окропу. Додати цукор, сіль, спеції та олію. Добре перемішати.

З'єднати цю суміш з тертими кабачками та яблуками, потім тушкувати 30 хвилин.

За 10 хвилин до закінчення приготування додати подрібнений часник.

Потім залишиться гарячий салат одразу ж розкласти по стерильним банкам та закрити кришками.

Порада:

Маленькі банки стерилізуйте протягом 7 хвилин; банки об'ємом 1-2 літри - 10-15 хвилин; а великі банки (понад 3 літри) — 20–25 хвилин.

Стерилізацію можна завершити, коли на внутрішніх стінках банок з'являться великі краплі води.

Читайте також:

Їсти по три порції і не товстіти: рецепт ніжних котлет з курки та яблук на пару

Коли "Наполеон" та "Медовик" набридли: рецепт ніжного торта "Пташине молоко", який тане в роті

Секрет ідеальних та соковитих котлет розкритий - рецепт з несподіваною добавкою