Цей ностальгічний десерт із ніжним суфле та шоколадною оболонкою обов'язково вас порадує. Ось як приготувати його вдома.

Інгредієнти для коржу:

80 г борошна.

100 г масла (розм'якшеного).

70 г цукру.

30 г какао-порошку.

3 яйця.

Дрібка солі.

5 чайних ложок розпушувача.

Для крему:

400 мл молока.

200 г цукру.

70 г манної крупи.

150 г масла (розм'якшеного).

1 лимон.

Інструкції з приготування:

У мисці для змішування збийте розм'якшене масло з цукром до утворення пишної маси.

Додайте яйця та щіпку солі. Добре перемішайте.

Торт "Пташине молоко"
Торт "Пташине молоко"

Просійте борошно, какао-порошок та розпушувач, потім ретельно перемішайте.

Вилийте тісто в підготовлену форму для торта і випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 25 хвилин або поки зубочистка, вставлена ​​в тісто, не виходитиме чистою.

Після випікання дайте пирогу повністю охолонути у формі.

Після цього в каструлі доведіть молоко та цукор до кипіння.

Поступово додайте манну крупу, безперервно помішуючи, щоб не було грудок. Варіть 2-3 хвилини, поки суміш не загусне. Зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.

Під час охолодження очистіть лимон, видаліть насіння та подрібніть його у пюре.

Збийте охолоджену суміш манної крупи разом з лимонним пюре та розм'якшеним маслом до однорідної кремоподібної консистенції.

Як тільки пиріг охолоне, розріжте його навпіл по горизонталі.

Намажте нижню половину щедрим шаром крему, акуратно покладіть на неї верхню половину торта.

Поставте зібраний десерт у холодильник на кілька годин, щоб він застиг.

Ось і все, перед подачею покрийте горіх шоколадною глазур'ю для насиченого смаку.

Читайте також:

Торт без випікання: революційний рецепт ніжного десерту

Осінній бестселер – рецепт ніжної та соковитої курочки, запеченої з гарбузом

Рецепт домашнього плавленого сирку без хімії – просто, корисно та смачно