Італійське слово torta перекладається як круглий хліб або коржик, і в кулінарному сенсі воно часто відноситься до шаруватого пирога, просоченого кремом або джемом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОднак ви можете досягти подібного чудового ефекту набагато більш простим способом за допомогою цього рецепту пирога без випічки.
Інгредієнти:
300 г печива (свіжі крекери теж підійдуть).
500 г сметани.
200 г цукру.
2 банана.
50 г шоколаду (за бажанням, для прикраси).
Інструкції з приготування:
Наріжте банани на дрібні шматочки.
У мисці змішайте нарізані банани, цукор та сметану. Ретельно перемішайте до отримання однорідної гладкої консистенції.
Подрібніть печиво і додайте його до суміші бананового крему. Ретельно перемішайте, щоби печиво рівномірно розподілилося.
Вистеліть форму харчовою плівкою, переконавшись, що вона щільно прилягає, щоб запобігти перебігу. Вилийте суміш печива та крему у форму.
Накрийте суміш зайвою плівкою. Поставте торт на ніч у холодильник, щоб він стабілізувався.
Наступного ранку обережно переверніть його на плоску тарілку і зніміть плівку.
Ось і все перед подачею можна посипати зверху тертим шоколадом для завершення.
Не соромтеся виявляти креативність в прикрасах. Крім тертого шоколаду, ви можете використовувати печиво подрібнене, збиті вершки, глазур, горіхи або свіжі фрукти, щоб поліпшити зовнішній вигляд і смак торта.
Читайте також:
"Шарлотка" і поряд не стояла: рецепт ніжного кексу з апельсинами, маком та згущеним молоком
Рецепт домашнього плавленого сирку без хімії – просто, корисно та смачно
Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини