Італійське слово torta перекладається як круглий хліб або коржик, і в кулінарному сенсі воно часто відноситься до шаруватого пирога, просоченого кремом або джемом.

Однак ви можете досягти подібного чудового ефекту набагато більш простим способом за допомогою цього рецепту пирога без випічки.

Інгредієнти:

300 г печива (свіжі крекери теж підійдуть).

500 г сметани.

200 г цукру.

2 банана.

50 г шоколаду (за бажанням, для прикраси).

Інструкції з приготування:

Наріжте банани на дрібні шматочки.

У мисці змішайте нарізані банани, цукор та сметану. Ретельно перемішайте до отримання однорідної гладкої консистенції.

Подрібніть печиво і додайте його до суміші бананового крему. Ретельно перемішайте, щоби печиво рівномірно розподілилося.

Вистеліть форму харчовою плівкою, переконавшись, що вона щільно прилягає, щоб запобігти перебігу. Вилийте суміш печива та крему у форму.

Накрийте суміш зайвою плівкою. Поставте торт на ніч у холодильник, щоб він стабілізувався.

Наступного ранку обережно переверніть його на плоску тарілку і зніміть плівку.

Ось і все перед подачею можна посипати зверху тертим шоколадом для завершення.

Не соромтеся виявляти креативність в прикрасах. Крім тертого шоколаду, ви можете використовувати печиво подрібнене, збиті вершки, глазур, горіхи або свіжі фрукти, щоб поліпшити зовнішній вигляд і смак торта.

Читайте також:

"Шарлотка" і поряд не стояла: рецепт ніжного кексу з апельсинами, маком та згущеним молоком

Рецепт домашнього плавленого сирку без хімії – просто, корисно та смачно

Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини