Дієтологи часто скептично ставляться до сирів, виготовлених промисловим способом, через їх інгредієнти. Багато з цих продуктів містять рослинні жири, добавки та трансжири, які пов'язані з прискореним старінням та іншими проблемами зі здоров'ям.

Натомість експерти рекомендують вибирати натуральні сири. Однак немає необхідності відмовлятися від задоволення насолоджуватися плавленим сиром, особливо якщо ви робите його вдома, забезпечуючи здоровішу версію.

Інгредієнти:

Кисломолочний сир (10%) – 500 грамів.

Молоко (3,2%) – 0,5 склянки.

Вершкове масло - 30 грамів.

Харчова сода – 0,5 чайних ложок.

Сіль – 1,5 чайних ложок.

Приготування:

Змішайте в мисці кисломолочний сир, молоко та харчову соду. Ретельно подрібніть блендером або протріть через сито, щоб досягти однорідної текстури.

Перекладіть суміш у каструлю з товстим дном і добре перемішайте.

Домашній плавлений сирок
Домашній плавлений сирок

Нагрійте суміш на слабкому вогні, постійно помішуючи лопаткою. Як тільки вона почне танути, додайте сіль та розм'якшене масло.

Продовжуйте помішувати, поки інгредієнти повністю не розчиняються і не утворюється рідка однорідна маса. Гасіть на повільному вогні 5-10 хвилин.

Вилийте гарячий сир у невеликі скляні банки, заповнюючи до гори. Накрийте харчовою плівкою, щоб запобігти утворенню скоринки.

Дайте йому охолонути за кімнатної температури, потім поставте в холодильник не менше ніж на п'ять годин, а в ідеалі на ніч.

Додаткові добавки:

Для додаткового смаку додайте такі інгредієнти як часник, кмин, кріп або в'ялені томати перед охолодженням.

Так, цей домашній варіант пропонує здорову альтернативу покупному сиру плавленому, не містить шкідливих жирів і добавок.

Читайте також:

Не потрібно чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день

Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини

Секрет ідеальних та соковитих котлет розкритий - рецепт з несподіваною добавкою