Дієтологи часто скептично ставляться до сирів, виготовлених промисловим способом, через їх інгредієнти. Багато з цих продуктів містять рослинні жири, добавки та трансжири, які пов'язані з прискореним старінням та іншими проблемами зі здоров'ям.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНатомість експерти рекомендують вибирати натуральні сири. Однак немає необхідності відмовлятися від задоволення насолоджуватися плавленим сиром, особливо якщо ви робите його вдома, забезпечуючи здоровішу версію.
Інгредієнти:
Кисломолочний сир (10%) – 500 грамів.
Молоко (3,2%) – 0,5 склянки.
Вершкове масло - 30 грамів.
Харчова сода – 0,5 чайних ложок.
Сіль – 1,5 чайних ложок.
Приготування:
Змішайте в мисці кисломолочний сир, молоко та харчову соду. Ретельно подрібніть блендером або протріть через сито, щоб досягти однорідної текстури.
Перекладіть суміш у каструлю з товстим дном і добре перемішайте.
Нагрійте суміш на слабкому вогні, постійно помішуючи лопаткою. Як тільки вона почне танути, додайте сіль та розм'якшене масло.
Продовжуйте помішувати, поки інгредієнти повністю не розчиняються і не утворюється рідка однорідна маса. Гасіть на повільному вогні 5-10 хвилин.
Вилийте гарячий сир у невеликі скляні банки, заповнюючи до гори. Накрийте харчовою плівкою, щоб запобігти утворенню скоринки.
Дайте йому охолонути за кімнатної температури, потім поставте в холодильник не менше ніж на п'ять годин, а в ідеалі на ніч.
Додаткові добавки:
Для додаткового смаку додайте такі інгредієнти як часник, кмин, кріп або в'ялені томати перед охолодженням.
Так, цей домашній варіант пропонує здорову альтернативу покупному сиру плавленому, не містить шкідливих жирів і добавок.
Читайте також:
Не потрібно чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день
Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини
Секрет ідеальних та соковитих котлет розкритий - рецепт з несподіваною добавкою