Побалуйте себе легкою і повітряною насолодою апельсинових макових кексів, покритих згущеним молоком, - ідеально для затишних осінніх вечорів.

Цей рецепт неймовірно простий у виконанні та дає винятково смачний результат.

Інгредієнти:

130 г борошна.

115 г цукру.

80 г кефіру.

50 г масла.

35 г маку.

1 ч. л. розпушувача.

2-3 ст. л. апельсинового соку.

Терта цедра 1 апельсина.

Інструкції з приготування:

У мисці для змішування збийте яйця та цукор на високій швидкості близько 10 хвилин, поки суміш не стане легкою та пухнастою.

Кекс з апельсинами, маком та згущеним молоком
Кекс з апельсинами, маком та згущеним молоком

Поступово додайте борошно, що просіює, з розпушувачем в яєчну суміш.

Додайте кефір, розтоплене масло, апельсиновий сік, мак та цедру апельсина. Перемішуйте, поки тісто не стане гладким і рідким по консистенції.

Вилийте тісто в змащену маслом форму для випічки. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 °C протягом приблизно 50 хвилин або доти, доки не утвориться золотиста скоринка, а зубочистка, вставлена ​​в центр, не вийде чистою.

Після того, як пиріг охолоне, щедро полийте зверху згущеним молоком для додаткової солодощі.

Ось і все, насолоджуйтесь ароматним та чудовим кексом, який ідеально підходять для спільного вживання чи насолоди тихим вечором.

Читайте також:

Рецепт домашнього плавленого сирку без хімії – просто, корисно та смачно

Не потрібно чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день

Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини