Ця страва із запеченого гарбуза та курки – смачна і дуже корисна.

Інгредієнти:

Гарбуз: 450 г, очищений і нарізаний кубиками.

Куряче філе: 250 г, нарізане.

Вершкове масло: 20 г, розм'якшене.

Рослинна олія: для смаження.

Часник: 2 зубчики, подрібнений.

Мед: 1 чайна ложка.

Лимонний сік: 2 столові ложки.

Петрушка: 1 чайна ложка сушеної або ½ склянки свіжої, нарізаної.

Сіль та мелений чорний перець: за смаком.

Інструкції з приготування:

У мисці змішайте кубики гарбуза та нарізане куряче філе. Приправте сіллю та перцем. Додайте мед, один подрібнений зубчик часнику та лимонний сік. Добре перемішайте та залиште маринуватися на 20 хвилин.

Курка з гарбузом
Курка з гарбузом

Розігрійте олію в сковороді. Додайте маринований гарбуз і курку, обсмажуйте доти, поки м'ясо не побіліє.

Потім перекладіть суміш у форму для випікання. Випікайте у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 30 хвилин.

Змішайте розм'якшене масло|мастило| з петрушкою і другим подрібненим зубчиком часнику. Розподіліть по страві перед подачею.

Також подавайте гарячим, давши ароматному маслу розтанути у блюді для додаткового смаку.

Поради для максимального смаку:

Щоб покращити засвоєння бета-каротину, розгляньте можливість подачі цієї страви з невеликою кількістю оливкової олії або гарніром з авокадо.

Поекспериментуйте зі спеціями, такими як порошок каррі, кмин або імбир, щоб покращити смаковий профіль.

Читайте також:

Секрет двох інгредієнтів: рибні котлети вийдуть неймовірно ніжними та соковитими

Як правильно та швидко зварити буряк, щоб годинами не стояти біля плити – хитрість 30 хвилин

Рецепт домашнього плавленого сирку без хімії – просто, корисно та смачно