Приготування буряків часто може бути трудомістким, особливо якщо йдеться про більші і старіші коренеплоди. Зазвичай цей процес займає більше години, але є спосіб скоротити час приготування до 30 хвилин, що допомагає заощадити електроенергію чи газ.

Ключ до цього швидкого трюку приготування полягає у використанні цукру, який не тільки швидше розм'якшує буряк, але й посилює його смак. Співвідношення, що рекомендується, — одна столова ложка цукру на кілограм буряків.

Приготування:

Обережно промийте буряки губкою, намагаючись не зіскребати шкірку, оскільки це допомагає утримувати вологу під час приготування.

Помістіть коренеплід у каструлю, додайте цукор і залийте окропом. Переконайтеся, що рівень води на 2–3 см вищий за буряки.

Буряк
Буряк

Готуйте його на повільному вогні на великій конфорці протягом 30 хвилин. При необхідності додайте ще гарячої води, щоб буряк залишався зануреним у воду.

Через 30 хвилин злийте воду і перекладіть її в іншу каструлю, наповнену крижаною водою та кубиками льоду. Залишіть на 15 хвилин. Цей термічний шок ще більше розм'якшує овоч, полегшуючи його очищення та підготовку.

Після того, як буряк стане м'яким, процідіть його, зніміть шкірку і використовуйте за бажанням у рецептах.

Читайте також:

"Шарлотка" і поряд не стояла: рецепт ніжного кексу з апельсинами, маком та згущеним молоком

Рецепт домашнього плавленого сирку без хімії – просто, корисно та смачно

Не потрібно чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день