Іноді досить просто щіпки солі, крапельки олії та вичавленого лимона. Але коли настає творче піднесення, настає час досліджувати сміливі смаки та пробувати щось нове.

Так, у мережі розмістили унікальний рецепт, який ви можете приготувати без зусиль – смачний, ароматний та хрумкий.

Інгредієнти:

На 4 порції знадобиться 600 г філе лосося.

Для соусу:

50 г меду.

40 мл масла.

100 мл соєвого соусу.

20 г тертого кореня імбиру.

20 мл лимонного соку.

2 зубчики часнику.

Сьомга з імбиром і соєвим соусом
Сьомга з імбиром і соєвим соусом

Приготування:

Дрібно подрібніть часник і натріть імбир.

У невеликій каструлі змішайте всі інгредієнти для соусу і варіть на повільному вогні, поки суміш не загусне. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

Наріжте філе лосося на порції по 150 г. Викладіть шматочки на пергаментний папір і запікайте в духовці за температури 180 °C протягом 10 хвилин.

Після запікання полийте лосося приготованим соусом і поверніть в духовку ще на 5 хвилин.

Ось і все, прикрасьте дрібно нарізаною зеленою цибулею, перцем чилі та кунжутом для додаткової гостроти.

Читайте також:

Коли малина та полуниця – не по кишені: рецепт картопляного варення із "секретом", який стане сюрпризом

Еліксир вічної молодості: рецепт бурякового квасу для здоров'я, як у грецьких богів