Буряк відомий своєю здатністю покращувати склад крові та підтримувати здоров'я серцево-судинної системи. Це з наявністю корисних нітратів, які організм перетворює на оксид азоту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦе з'єднання сприяє виробленню червоних кров'яних тілець, допомагаючи відновлювати енергію. Багата цинком та фосфором, буряк також підтримує зростання дітей та запобігає рахіту, а антиоксиданти знижують ризик розвитку раку. Вітаміни групи В, що містяться у буряках, зміцнюють нервову систему, а залізо та кобальт допомагають боротися з анемією.
Інгредієнти для бурякового квасу:
Буряк - 1 шт.
Розсіл - 1,5-2 літри (на 1 літр води: по 2 столові ложки солі та цукру).
Житній хліб - 1 скибочка.
Інструкції з приготування:
Вимийте та очистіть буряк, потім наріжте його великими шматками. Помістіть шматочки в 3-літрову банку, заповнюючи її наполовину або на ємності банки, в залежності від бажаної міцності квасу.
Залийте буряки теплим розсолом, переконавшись, що він повністю покритий.
Покладіть зверху скибочку житнього хліба (його потрібно зняти через 2-3 дні).
Накрийте банку рушником та залиште у теплому місці для бродіння на 7–10 днів.
Після бродіння процідіть квас. Тепер його можна вживати як оздоровчий напій або використовувати в кулінарії, наприклад для приготування бурякового желе.
Поради щодо здоров'я:
Пийте одну склянку бурякового квасу щодня після їжі, щоб підвищити гемоглобін та очистити кров від токсинів.
Лікування гіпертонії та головного болю: для полегшення випивайте півсклянки квасу тричі на день натще.
Читайте також:
Натуральний "Живчик" у банках на зиму – рецепт корисного яблучного напою для всієї родини
Рецепт ідеальної смаженої картоплі з скоринкою по-українськи: проста та ароматна страва
Набагато смачніші та корисніші ікри: рецепт салату з кабачків та яблук на зиму