Досвідчені кухарі радять використовувати для засолювання капусти просту кам'яну сіль без добавок, тому що йодована може порушити процес ферментації та негативно вплинути на смак кінцевого продукту.

Роль помелу:

Для засолювання капусти ідеально підходить сіль великого або середнього помелу. Повільніша швидкість її розчинення дозволяє рівномірно розподілити її по всій капустяній суміші.

Пропорції мають значення:

На кожний кілограм капусти додавайте 30 г солі. Недостатня кількість може призвести до зростання плісняви, оскільки сіль діє як натуральний консервант.

Квашена капуста, фото: youtube.com
Квашена капуста, фото: youtube.com

Враховуйте додаткові інгредієнти:

Пам'ятайте, що вага інших інгредієнтів, таких як морква або журавлина, також вплине на загальну вагу вашої суміші для засолювання.

Основні поради:

Щоб забезпечити успішне засолювання, вибирайте просту кам'яну сіль без добавок, використовуйте середні або великі гранули і дотримуйтесь співвідношення солі, що рекомендується, до капусти.

Читайте також:

Секрет, з яким печінка завжди буде м'якою та соковитою: рецепт, який благатимуть розкрити

Коли відключення світла на носі: рецепт соковитої та ситної курячої тушонки на зиму

"Козацька" закуска на всі випадки життя: рецепт намазки з часнику до борщу та будь-якої страви