У мережі розмістили простий та смачний рецепт домашньої курячої тушонки, яка ідеально підходить для того, щоб зігрітися у холодні дні.

Усього з чотирьох основних інгредієнтів ви можете приготувати смачну страву, яка сподобається вашій родині.

Інгредієнти:

Курка - 2 кг.

Чорний перець горошком – 20 шт.

Сіль - 20 г.

Лавровий лист - 4 шт.

Інструкції з приготування:

Зніміть шкіру з курки, дрібно наріжте м'ясо та відокремте його від кісток. Покладіть його в миску, додайте сіль і перець і добре перемішайте. Залишіть маринуватися у холодильнику на 40 хвилин.

Ретельно вимийте банки та простерилізуйте їх, щоб вони були чистими та підходили для зберігання.

Покладіть 10 горошин перцю та 2 лаврові листи на дно кожної банки. Потім додайте замариновану курку.

Куряча тушонка
Куряча тушонка

Акуратно запакуйте м'ясо, не притискаючи його занадто щільно, щоб залишити місце для циркуляції тепла.

Потім помістіть заповнені банки у холодну духовку. Встановіть її на 150 °C і готуйте протягом 4,5 годин.

Вимкнувши духовку, залиште банки всередині ще на 30 хвилин для поступового охолодження. Це допоможе запобігти різким перепадам температури, які можуть призвести до тріщин у банках.

Злегка охоловши, дістаньте банки з духовки, закрийте їх стерилізованими кришками і переверніть дном догори, щоб перевірити на наявність протікань.

Ось і все, зберігайте тушонку в прохолодному місці і насолоджуйтесь, коли вам знадобиться швидка та ситна їжа.

Читайте також:

Крутіше стрипсів KFC: рецепт ніжних і хрустких відбивних з курячих сердець - зметуть за секунду

"Козацька" закуска на всі випадки життя: рецепт намазки з часнику до борщу та будь-якої страви

Коли малина та полуниця – не по кишені: рецепт картопляного варення із "секретом", який стане сюрпризом