У мережі розмістили простий та смачний рецепт домашньої курячої тушонки, яка ідеально підходить для того, щоб зігрітися у холодні дні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУсього з чотирьох основних інгредієнтів ви можете приготувати смачну страву, яка сподобається вашій родині.
Інгредієнти:
Курка - 2 кг.
Чорний перець горошком – 20 шт.
Сіль - 20 г.
Лавровий лист - 4 шт.
Інструкції з приготування:
Зніміть шкіру з курки, дрібно наріжте м'ясо та відокремте його від кісток. Покладіть його в миску, додайте сіль і перець і добре перемішайте. Залишіть маринуватися у холодильнику на 40 хвилин.
Ретельно вимийте банки та простерилізуйте їх, щоб вони були чистими та підходили для зберігання.
Покладіть 10 горошин перцю та 2 лаврові листи на дно кожної банки. Потім додайте замариновану курку.
Акуратно запакуйте м'ясо, не притискаючи його занадто щільно, щоб залишити місце для циркуляції тепла.
Потім помістіть заповнені банки у холодну духовку. Встановіть її на 150 °C і готуйте протягом 4,5 годин.
Вимкнувши духовку, залиште банки всередині ще на 30 хвилин для поступового охолодження. Це допоможе запобігти різким перепадам температури, які можуть призвести до тріщин у банках.
Злегка охоловши, дістаньте банки з духовки, закрийте їх стерилізованими кришками і переверніть дном догори, щоб перевірити на наявність протікань.
Ось і все, зберігайте тушонку в прохолодному місці і насолоджуйтесь, коли вам знадобиться швидка та ситна їжа.
Читайте також:
Крутіше стрипсів KFC: рецепт ніжних і хрустких відбивних з курячих сердець - зметуть за секунду
"Козацька" закуска на всі випадки життя: рецепт намазки з часнику до борщу та будь-якої страви