Мало хто не любить десерти і, звичайно, вони набагато смачніші, коли приготовані своїми руками.

Але тут є гюанс: дуже часто рецепти десертів дуже складні і не кожна людина зважиться на готування. Ми завжди раді поділитися з вами більш простими рецептами, але не менш смачними. Давайте спробуємо приготувати Наполеон зі смаком пломбіру.

Торт Наполеон, кадр з відео
Торт Наполеон, кадр з відео

Інгредієнти для коржів:

Борошно - 1.120 г;
Вершкове масло - 600 г;
Молоко - 270 г;
Сметана - 150 г;
Яйця - 3 шт.;
Сіль - 1 ч.л.

Інгредієнти для крему:

Яйця - 4 шт.;
Молоко 3.2% - 1 літр;
Кукурудзяний крохмаль - 4 ст.
Цукор - 400 г;
Ванільний цукор - 20 г;
Вершкове масло - 130 г;
Вершки 33% - 500 мл.

Приготування торта Наполеон:

1. Просіюємо борошно, робимо в ньому заглиблення і натираємо туди холодне вершкове масло. Перетираємо масло з борошном у крихту. Важливо, щоб масло не почало танути.

2.Солимо борошно, робимо в крихті поглиблення, розбиваємо туди яйця, викладаємо сметану і перемішуємо. Вливаємо в поглиблення молоко, замішуємо тісто, збираємо в грудку. Ділимо тісто на дві частини, а потім кожну ділимо на 6 частин, формуємо колобки. Відправляємо колобки під харчовою плівкою на 1:00 в холодильник.

3.Для крему розбиваємо в сотейник яйця, висипаємо класичний та ванільний цукор. Висипаємо в суміш також крохмаль, ретельно перемішуємо компоненти. Вливаємо в суміш молоко, перемішуємо та варимо до закипання. Після закипання варимо крем 30 секунд, знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, перемішуємо. Накриваємо крем вконтакт харчовою плівкою і залишаємо остигати.

4.Колобки тіста розгортаємо в тонкі однакові пласти. Можна зробити рівні коржі за допомогою кришки від каструлі. Проколюємо коржі вилкою, відправляємо в духовку за 210 градусів на 7-10 хвилин.

5.Для крему збиваємо міксером холодні вершки до пишності, вводимо у вершки заварний крем у кілька етапів.

5.Змащуємо кожен корж кремом, збираємо торт. Змащуємо боки торта також кремом. Залишки від коржів або один із коржів подрібнюємо до стану крихти, посипаємо торт.

Торт "Наполеон", кадр з відео
Торт "Наполеон", кадр з відео

Читайте також:

"Шарлотка" і поряд не стояла: рецепт ніжного кексу з апельсинами, маком та згущеним молоком.

Ароматний м'ясний пиріг із простих інгредієнтів: начинка з курки та огірків зведе вас з розуму.