Багато господарів та господині дуже любить консервувати на зиму аджику. Це унікальна закуска, яку можна просто намазати на хліб, використовувати як салат і т.д.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяАле ви просто повинні спробувати закрити хоча б одну баночку зеленої аджики. Це не менш смачно та підійде до багатьох страв.
Інгредієнти:
- перець болгарський зелений, 1.5 кг (очищений);
- часник, 3 голівки;
- гострий перець, 2 шт.;
- цукор, 100 г;
- сіль, 2 ст.л;
- оцет винний, 50 мл або 9%.
Процес приготування
1.Перець ріжемо шматочками та подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Гострий перець також ріжемо шматками, часник очищаємо. Подрібнюємо їх за допомогою блендера.
2.Змішуємо всі овочі, додаємо сіль та цукор, оцет, перемішуємо. Залишаємо на столі на 25 хвилин, періодично заважаючи.
3. Розкладаємо соус у чисті та сухі баночки. Закручуємо кришками і ставимо на зберігання холодильник. Можна поставити баночки і в холодний льох, у холоді соус довго зберігатиметься.
Така аджика виходить з багатим вмістом вітамінів - ми не піддаємо масу термічної обробки і всі корисні речовини залишаються. Підходить соус до м'ясних та рибних страв, вона дуже ароматна та смачна.
Читайте також:
Бабусин секрет розкритий - рецепт хрусткої та корисної квашеної капусти на зиму.
Самий октябрський салат "Осінній вальс" із печерицями: замінить будь-який гарнір, рецепт.