Досвідчені та недосвідчені кулінари люблять соуси з різних причин: хорошим соусом і недоліки у смаку чи консистенції страв можна легко виправити, і якісь смакові нотки підкреслити, і просто зробити будь-яку страву смачнішою та ніжнішою.

Соус із помідорів, вершків та зелені – це справжній кулінарний шедевр, бо він простий, але збагачує смак кожної страви: чи то картопля з котлеткою, макарони з сосискою чи просто шматочок свіжого хліба.

Необхідні для підливки продукти:

  • томати – 1.5 кг;
  • цибуля – 2 штуки;
  • вершки 35% - 1 ст.;
  • зубчики часнику – 3 штуки;
  • базилік зелений – 1 пучок;
  • олія вершкове 73% - 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 15 г;
  • цукор - 1 ч.л. л.;
  • Меліса – 3 г;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.

Наріжте часник і обсмажте оливковій олії до золотистого кольору. Вийміть із сковороди.

Помийте та очистіть цибулю, наріжте її дрібно. У сковороді пасеруйте цибулю на середньому вогні до прозорого стану, постійно помішуючи. На це потрібно 5-7 хвилин.

Вимийте помідори, зніміть з них шкірку. Для цього зверху зробіть гострим ножем надрізи навхрест і опустіть в окріп на 1-2 хвилини. Дістаньте, злегка охолодіть і зніміть шкірку.

Додайте в сковороду очищені від шкірки та подрібнені у блендері помідори. Потім додайте сіль, перець, базилік та ложку вершкового масла.

Гасіть, щоб помідори тихенько кипіли. Коли більша частина рідини випарується, додайте вершки і доведіть до кипіння, додайте щіпку меліси для аромату.

Соус пересипте в контейнер і дайте охолонути.

Подавайте вершково-томатний соус на стіл як теплим, і холодним.

Паста, котлети, гарніри з гречки, рису, картопляного пюре та багато іншого – цей вершково-томатний соус чудово підійде до різних страв.

Читайте також:

Всі будуть у захваті від такої смакоти: рецепт голубців у тісті, тушкованих у томатному соусі

Таку смакоту захочеться їсти двома ложками: рецепт баклажанів у томатному соусі по-грузинськи

Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму

Просто ідеально під будь-яке м'ясо: рецепт "Соуса бідного парижанина", який варто спробувати