М'ясисті шматочки баклажанів завжди відмінно поєднуються із суцвіттями броколі.

Макарони - 175 г
Баклажани - 250 г
Брокколі - 120 г
Перець солодкий – 150 г
Помідори – 150 г
Морква – 130 г
Цибуля ріпчаста - 100 г
Часник - 1-2 зубчики
Олія вершкове - 50 г
Сіль - за смаком
Сушений орегано - 0,5 ч. ложки
Кріп свіжий - 10 г

Овочі та зелень добре промиваємо.

Цибулю та моркву очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками.

У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо цибулю з морквою і обсмажуємо приблизно 5 хвилин на середньому вогні, до м'якості та золотистості.

У солодкого перцю видаляємо насіння, нарізаємо м'якоть великими квадратними шматочками. Додаємо перець у сковороду.

У баклажанів відрізаємо хвостики, нарізаємо м'якоть четвертинками кружальців, додаємо в сковороду.

Брокколі розбираємо на суцвіття і додаємо до решти овочів.

Обсмажуємо все, помішуючи, 5 хвилин на вогні вище середнього.

Потім накриваємо сковороду кришкою і гасимо вміст на невеликому вогні ще 3-4 хвилини. Овочі повинні бути майже готовими, але добре зберігати форму.

Паралельно з приготуванням овочів у каструлі доводимо до кипіння 1,3 л води, солимо (1 ч. ложка). Опускаємо макарони. Варимо після закипання до альденте приблизно 5 хвилин (час, вказаний на упаковці, мінус 1-2 хвилини).

Відкидаємо макарони на друшляк і зливаємо воду.

Помідори опускаємо на 1-2 хвилини в окріп, потім знімаємо шкірку. Нарізаємо невеликими шматочками помідори і додаємо в сковороду.

Туди ж - часник, очищений та подрібнений.

Посипаємо орегано та сіллю.

Все перемішуємо.

Додаємо макарони та подрібнений кріп.