Дуже популярним способом загтовування овочів на зиму є квашення і навіть якщо ви ніколи цього не робили, то з цим рецептом у вас точно все вийде.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПовірте, квашені помідори, напевно, сподобаються вам навіть більше, ніж просто солоні. Ще й древній бабусин рецепт точно змусить усіх ваших знайомих просити розкрити секрет.
Інгредієнти:
Помідор – 2 кг;
Листя хрону - 2 шт.;
Листя смородини - 3 шт.;
Листя вишні - 4 шт.;
Часник - 5 зубчика;
Гострий перець - 1 стручок;
Суха гірчиця – 1/2 ст.л.;
Сіль - 3 ст.л.;
Цукор - 1 ст.л.
Приготування:
1.В глибоку ємність 3 літри викладаємо спочатку зубчики часнику, потім гострий перець. Робимо у перці невеликий надріз уздовж, перш ніж класти у тару.
2.На дно також кладемо листя хрону, смородини та вишні. Нарізаємо|нарізаємо| жовті помідори шматочками, укладаємо в тару разом з іншими, заповнюємо її повністю. Накриваємо помідори листям хрону.
3.У банку з водою висипаємо сіль та цукор. Виливаємо в тару маринад, накриваємо тарілкою чи іншим вантажем. Важливо, щоб помідори були вкриті водою. Не до кінця закриваємо тару кришкою, залишаємо отвір для бродіння. Залишаємо тару з помідорами на 5-7 днів за кімнатної температури.
4.Если лежить на поверхні утворилася цвіль, слід її прибрати. Через 5-7 днів бродіння додаємо до помідорів гірчицю.
Читайте також:
Пікантні баклажани по-корейськи : рецепт, який підкорить ваші серця - швидко, смачно та під силу кожному.
Їх називають "Осіння насолода" : рецепт соковитих і пишних котлет з гарбузом та сиром .