Перець фарширований без м'яса дуже легка та корисна страва. У приготуванні будуть використовуватися тільки овочі, рис та спеції, тому якщо ви стежите за фігурою і дотримуєтеся здорового харчування, вам обов'язково варто скуштувати цей рецепт.

Щоб приготувати перець, фарширований овочами, знадобиться такий набір продуктів:

  • перець болгарський – 1,5 кг;
  • рис – 300 г;
  • капуста білокачанна – 400 г;
  • морква – 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 350 г;
  • часник – 5 г (або за смаком);
  • томатний сік – 250 мл;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна - 100 мл;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль - 2 ч. ложки (або до смаку);
  • паприка мелена - 2 ч. ложки (або до смаку);
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • зелень свіжа – 30 г;
  • вода — 1 л.

важливо!

  • Перець рекомендується використовувати різнокольоровий, м'ясистий, середнього розміру та рівний.

Рис ретельно промийте, 5-6 разів змінюючи воду.

У чайнику закип'ятіть воду. Залийте рис окропом. Накрийте кришкою та залиште на 30 хвилин для набухання. Можна заздалегідь відварити рис до напівготовності.

Тим часом потрібно підготувати овочі:

  • цибулю очистіть і наріжте тонкими чвертькільцями;
  • моркву очистіть і натріть на крупній тертці або наріжте тонкою короткою соломкою.

У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте на помірному вогні, помішуючи лопаткою, 4-5 хвилин. Додайте|добавляйте| до цибулі моркву, добре перемішайте. Обсмажити на помірному вогні, помішуючи, 4-5 хвилин.

Додати томатну пасту, добре перемішайте. Гасіть 2-3 хвилини на маленькому вогні, часто помішуючи.

Зніміть із вогню та розділіть на дві половини.

Рис відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина.

Рис викладіть у велику миску. Додайте половину обсмажених овочів.

Промийте капусту та наріжте тонкою короткою соломкою. Додайте до рису. Перемішайте.

Промийте та обсушіть зелень (кріп, петрушку або іншу). Часник очистіть. Дрібно наріжте зелень та часник і додайте до начинки. Начинку підсоліть і поперчіть до смаку. Всипте половину меленої паприки. Перемішайте.

Для соусу до овочів, що залишилися, в сковороду влийте томатний сік і воду, можна гарячу. Додайте за смаком сіль, мелений чорний перець і мелену паприку, що залишилася. Перемішайте. Доведіть до кипіння. Готуйте 2-3 хвилини на маленькому вогні. Якщо томатна паста кисла, можна додати|добавляти| трохи цукру.

Перець добре промийте. Зріжте верхівку з плодоніжкою та видаліть насіння.

Щільно начиніть перці рисово-овочевою сумішшю.

Підберіть велику каструлю приблизно 4-5 л. На дно влийте трохи соусу.

Викладіть перці у каструлю у вертикальному положенні. Залийте соусом, що залишився. Надішліть на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального та тушкуйте до готовності рису, під кришкою. Час варіння залежить від сорту рису. Приблизно це 50-60 хвилин на звичайній газовій плиті, щоб рис став м'яким.

Подавайте до столу, посипавши рубаною зеленню.

Читайте також:

Під картоплю та під м'ясо – просто ідеально: рецепт болгарського перцю по-корейськи на зиму

Корисна смакота, яка сподобається кожному: салат із запеченим болгарським перцем, квасолею та цибулею

Його називають "Зимовий делікатес" рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму