Дріжджовий пиріг з капустою виходить дуже смачним.

Продукти для начинки пирога:

  • капуста білокачанна – 0,8-1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 2 штуки;
  • олія вершкове - 30 г;
  • сіль – 1 ч. л. (за смаком);
  • перець мелений - за смаком;
  • олія рослинна для смаження - 40 мл.

Насамперед потрібно приготувати начинку для пирога.

Наріжте овочі:

  • капусту тонко нашаткувати;
  • моркву натерти на великій тертці;
  • цибулю нарізати середнім кубиком.

Капусту присипте сіллю і трохи пам'ятайте.

На розігрітій з олією сковороді потрібно обсмажити до прозорості цибулю, потім додайте моркву і тушкуйте 5-7 хвилин.

Додати|добавляти| капусту. Влийте пару ложок води і тушкуйте під кришкою на середньому вогні, поки капуста не розм'якшиться. Періодично овочі потрібно помішувати, щоб капуста не підгоріла.

Додати вершкове масло|мастило|, перемішати.

Розмішати яйця і вилити в капустяну начинку. Додати сіль, перець, перемішати і трохи обсмажити. Дати начинці охолонути. Обов'язково скуштувати начинку на сіль.

Далі готуємо дріжджове тісто.

Необхідні продукти:

  • борошно пшеничне - +/-500 г;
  • дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г (або 20 г пресованих дріжджів);
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • молоко (тепле) – 300 мл;
  • яєчний білок – 1 шт.;
  • масло вершкове - 40 г;
  • олія рослинна - 1 ст. л.

Приготуйте опару: підігрійте молоко, змішайте з дріжджами та цукром, додайте борошно (180 г). Залишіть на 10-15, щоб дріжджі активувалися.

Важливо!
  • Якщо готуватимете з пресованих дріжджів, їх потрібно взяти в 3 рази більше.

У чаші для замішування тіста змішати борошно та сіль.

Важливо!

  • Відразу все борошно не додавайте, борошно може піти трохи менше або більше, залежно від якості борошна та його вологості.

Додати дріжджову суміш, один білок (жовток знадобиться для змащування пирога перед випіканням). Ложкою перемішати з|із| мукою|борошном|.

Додати розтоплене вершкове масло та олію. Замісити тісто.

Тісто і миску змастити олією. Накрити тісто поліетиленовою плівкою і залишити у теплі на 1-1,5 години. За цей час тісто має удвічі збільшитися в обсязі.

Тісто, що підійшло, розділити на дві нерівні частини. Прикрити серветкою та залишити на 10 хвилин.

Більшу частину (це буде низ пирога) розкотити в пласт трохи більше розміру форми, товщиною трохи більше 0,5 див.

Тісто перенести на змащене рослинним маслом деко або у форму (розміром 32х24 см). Підняти борти.

Викласти на тісто начинку.

Розкачати другу частину тесту. Накрити начинку, защипнути краї тіста.

Зробити отвір у середині пирога та кілька проколів для виходу пари.

Накрити серветкою і залишити на 30 хвилин для підйому тіста.

За бажанням жовток змішати з молоком (1 ст. л.) і акуратно змастити пиріг.

Випікати пиріг приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів в заздалегідь розігрітій духовці, до рум'яності.

Важливо!

  • Враховуйте, що духовки у всіх різні, температура та час приготування можуть відрізнятися від вказаних у рецепті.

Гарячий пиріг потрібно змастити олією без запаху, щоб скоринка була м'яка. Накрити серветкою, дати пирогу охолонути. Потім дістати з|із| форми і нарізати на шматочки.

Читайте також:

Навіть три порції буде мало: рецепт соковитого пирога з капустою на сковороді за кілька хвилин

Ситно, бюджетно та швидко: рецепт пирога з лавашу з картоплею та сиром

Смачніше за будь-який торт: рецепт пирога з бананами на швидку руку – пухнасті ласощі до будь-якого столу