Тонкий вірменський лаваш давно для багатьох кулінарів став вірним другом та помічником. Ще б пак, спекти з ним пиріг набагато швидше і простіше, до того ж не доведеться хвилюватися про готовність тіста - з лавашем воно точно ніколи не залишиться сирим.

Пиріг з лаваша з картоплею та сиром – це повноцінний обід чи вечеря, особливо якщо подавати до нього зелений салат із лимоном та часником. Також шматочок такого пирога може стати корисним та смачним перекусом.

Насамперед підготуємо всі необхідні для пирога продукти:

  • лаваш тонкий – 1 штука;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • вершки – 300 мл;
  • томат-паста – 1 ч.л.

Для начинки:

  • сир – 300 г;
  • картопля – 3 штуки;
  • укроп - 1/2 пучка.

У мисці злегка збийте яйця з сіллю (піни не повинно бути). Додайте|добавляйте| сметану і томат, перемішайте до однорідності.

важливо!

  • На міксері не збиваємо. Просто перемішуємо віночком.

Закип'ятити у каструлі воду. Опустити до неї картопля. Посолити та відварити до готовності. Картопля остудити, почистити, натерти на тертці.

До картоплі додати тертий сир і подрібнений кріп.

Жаростійку форму потрібно застелити лавашем, щоб краї звисали з двох сторін.

Зверху викласти половину начинки та залити третю яєчну суміш, накрити одним кінцем лаваша.

Викласти половину начинки, що залишилася, знову вилити 1/3 яєчної суміші, накрити другим кінцем лаваша.

Вилити залишки яєчної маси.

Відправити пиріг з лаваша до розігрітої до 180 градусів духовки на 20 хвилин до зарум'янювання.

Можна подавати на стіл як гарячим, так і трохи теплим.