Тонкий вірменський лаваш давно для багатьох кулінарів став вірним другом та помічником. Ще б пак, спекти з ним пиріг набагато швидше і простіше, до того ж не доведеться хвилюватися про готовність тіста - з лавашем воно точно ніколи не залишиться сирим.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПиріг з лаваша з картоплею та сиром – це повноцінний обід чи вечеря, особливо якщо подавати до нього зелений салат із лимоном та часником. Також шматочок такого пирога може стати корисним та смачним перекусом.
Насамперед підготуємо всі необхідні для пирога продукти:
- лаваш тонкий – 1 штука;
- яйця курячі – 3 штуки;
- вершки – 300 мл;
- томат-паста – 1 ч.л.
Для начинки:
- сир – 300 г;
- картопля – 3 штуки;
- укроп - 1/2 пучка.
У мисці злегка збийте яйця з сіллю (піни не повинно бути). Додайте|добавляйте| сметану і томат, перемішайте до однорідності.
важливо!
- На міксері не збиваємо. Просто перемішуємо віночком.
Закип'ятити у каструлі воду. Опустити до неї картопля. Посолити та відварити до готовності. Картопля остудити, почистити, натерти на тертці.
До картоплі додати тертий сир і подрібнений кріп.
Жаростійку форму потрібно застелити лавашем, щоб краї звисали з двох сторін.
Викласти половину начинки, що залишилася, знову вилити 1/3 яєчної суміші, накрити другим кінцем лаваша.
Вилити залишки яєчної маси.
Відправити пиріг з лаваша до розігрітої до 180 градусів духовки на 20 хвилин до зарум'янювання.
Можна подавати на стіл як гарячим, так і трохи теплим.
Читайте також:
На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою
І ось спробуйте відмовитися від другої порції: рецепт лаваша на сковорідці із сиром та яйцем
Швидко та дуже апетитно: рецепт ситних трубочок з лавашу з сиром та яйцями
Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший