Лаваш з начинкою на сковороді виходить дуже смачною, ситною і простою стравою. Відмінний варіант взяти з собою в дорогу, на роботу чи пікнік.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб посмажити лаваш на сковороді з сиром та яйцем, насамперед потрібно підготувати необхідні інгредієнти за списком:
- лаваш тонкий – 300 грам;
- курячі яйця – 2 штуки;
- твердий сир – 200 грам;
- зелена цибуля - 100 грам;
- зелень – 50 грам;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- майонез – 100 грам;
- сметана – 1 стол.л.;
- олія - 1 стол.л.
Яйця заздалегідь відваріть круто в підсоленій воді. Готові яйця залийте холодною водою для того, щоб остудити їх. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і натріть їх на тертці або дрібно наріжте.
Сир для цієї страви можна взяти будь-якого сорту за смаком та наявністю; головне, щоб він добре плавився під час нагрівання. Сир також натріть на тертці.
Зелену цибулю помийте, просушіть паперовими рушниками та дрібно наріжте.
Важливо!
- Крім цибулі можна використовувати будь-яку іншу зелень, вона зробить більш насиченим смак і додасть приємного аромату закусці.
- Наприклад, можна додати по невеликому пучку кропу, петрушки, гілочку базиліка та кінзи.
У глибоку миску складіть подрібнені яйця, сир і цибулю, додайте майонез і сметану і ретельно перемішайте, щоб начинка стала однорідною по консистенції.
За смаком можна додати дрібку солі та чорного меленого перцю.
Розгорніть тонкий лаваш та розріжте його на однакові квадрати або прямокутники невеликого розміру. У центр кожного шматка лаваша викладіть столовою ложкою трохи начинки. Поверніть лаваш конвертиком.
На сковороді розігрійте олію і викладіть на неї конвертики з лаваша. Обсмажуйте їх по п'ять хвилин по обидва боки, щоб сир усередині почав плавитися, а лаваш зверху трохи зарум'янився.
Зніміть конвертики з лаваша зі сковороди та подавайте до столу гарячими.
Читайте також:
Швидко і дуже апетитно: рецепт ситних трубочок з лавашу з сиром та яйцями
Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший
Ви не уявляєте собі цей аромат і смак: рецепт пирога-равлика з лавашу з сиром і полуницею