Лаваш тонкий — 160 г (2 листа)
Сир - 500 г
Полуниця - 300 г
Яйця - 4 шт.
Сметана (жирністю 15-20%) - 150 г
Олія вершкове (для підготовки форми) - 15 г
Цукор - 8 ст. ложок
Крупа манна (за потреби) - 2 ст. ложки
Ванільний цукор - 10 г
Цукрова пудра (для подачі) - за смаком

важливо!

  • Якщо сир не дуже вологий, манку зі списку продуктів можна спокійно виключити – тож пиріг вийде набагато ніжніше.

У миску викладаємо сир. Додаємо 5 ст. ложок звичайного цукру та ванільний цукор. Туди ж – два яйця. Перетираємо все в однорідну повітряну масу занурювальним блендером.

При необхідності всипаємо манку, перемішуємо та залишаємо для набухання приблизно на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.

Готуємо заливання. В окремій мисці з'єднуємо яйця, що залишилися, 3 ст. ложки цукру та сметану. Перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.

Полуницю промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику та розрізаємо на чотири частини. Кілька ягідок можна залишити для прикраси.

На столі розстеляємо лист лаваша і змащуємо половиною сирної маси.

Розподіляємо по поверхні лаваша з сиром половину всієї полуниці.

Згортаємо лаваш із сиром і полуницею по довгій стороні у щільний рулет.

Те ж робимо з другим лавашем і сиром і полуницею, що залишилися.

Форму діаметром 18 см змащуємо вершковим маслом.

Викладаємо у форму рулет із лаваша, згортаючи його равликом.

Другий рулет викладаємо довкола першого.

При згортанні рулети, швидше за все, трохи ламаються, але це нестрашно — заливка все виправить.

Заливаємо лаваш у формі сметанно-яєчної заливки,

Форму ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Готовий пиріг-равлика з лаваша з сиром і полуницею акуратно витягаємо з форми, коли він охолоне.

Пиріг посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо полуницею та подаємо до столу.