Зараз в українців розпочався сезон консервації, оскільки овочі та фрукти за доступними цінами через їхню сезонність.

Але іноді так не хочеться чекати зими і навіть осені, щоб поласувати смачними. Тож чому б не приготувати мариновані помідори, які можна буде їсти вже наступного дня.

Мариновані помідори, кадр з відео
Мариновані помідори, кадр з відео

Інгредієнти:

Помідори - 750 г;
Цибуля - 1 шт.;
Гострий перець – 1 шт.;
Сухий кріп;
Вода - 500 мл;
Рослинна олія - ​​2 ст.л.;
Оцет 9% - 2 ст.л.;
Часник - 3 зубчики;
Лаврове листя - 3 шт.;
Перець горошок – 15 шт.;
Насіння коріандру - ½ ч.л.;
Сіль - 1 ст.л.;
Цукор - 2 ст.л.

Мариновані помідори
Мариновані помідори

Приготування маринованих помідорів:

1.Для маринаду в каструлю з водою викладаємо кріп, часник, лаврове листя, перець горошком, насіння коріандру. Вливаємо оцет і олію, висипаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння.

2.Нарізаємо помідори невеликими часточками, півкільцями ріжемо цибулю. У банку відправляємо на дно кріп, трохи цибулі та часнику, потім викладаємо помідори.

4.На верхівку також кладемо кріп, цибулю, гострий перець і часник. Як тільки маринад закипів, його варимо ще 2-3 хвилини. Потім виловлюємо із маринаду зелень і відправляємо на верхівку банки.

5.Вливаємо в банку маринад разом із вареним часником і горошинами перцю, закриваємо кришкою. Залишаємо банку з помідорами до остигання, потім кладемо в холодильник на день.

Читайте також:

Навіть три порції буде мало: рецепт соковитого пирога з капустою на сковороді за пару хвилин.

Корисна смакота, яка сподобається кожному: салат із запеченим болгарським перцем, квасолею та цибулею.

Бюджетний торт всього з 3 інгрелієнтів: легендарний рецепт чуда зі згущеного молока та печива.